Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci feltételeinek javítása

2022.12.02
14:38
2022.12.02
19:28
Forrás
Pannon RTV
A megváltozott munkaképességű emberek sikeres és hosszútávú munkaerőpiaci jelenléte és feltételének javítása.

Ez volt a célja az INCIRCLE IPA-projektnek, amely a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ és szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület között valósult meg.

A projekt eredményeit a magyarkanizsai Fénybárka napköziben ismertették.

Szakács Ibolya, a projekt koordinátora: „A fő célja ennek a projektnek, hogy a megváltozott munkaképességű embereket minél jobban segítse a nyílt munkaerőpiacon. Ezt a pályázat úgy érte el, hogy különböző előadásokat, fórumokat, üzleti konferenciákat szervezett, illetve megindítottunk egy webshopot, valamint több kommunikációs vonalat, amin elérhetőek voltak az információk.”

Mintegy 20 megváltozott munkaképességű személy vett részt a programban.

Tolnai Csaba, igazgató, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Két olyan megváltozott munkaképességű személyről van most tudomásom, aki már huzamosabb ideje munkaviszonyban van. Tudomásom szerint éves szerződéssel rendelkeznek már.”

A magyarkanizsai önkormányzat is igyekszik támogatni a fogyatékkal élőkkel foglalkozó intézményeket és civil szervezeteket.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Évente több mint 20 millió dinárt költünk ennek a szférának a működtetésére, a civil szervezeti és az intézményi működéssel összesen. Én bízom benne, hogy továbbra is jól fog működni ez a rendszer és bízom benne, hogy a szolgáltatásokat még egy kicsit ki tudják szélesíteni, még egy kicsit hozzáférhetőbbé tudják tenni mindenki számára, akinek erre szüksége van.”

A Fénybárka védencei egyébként a fogyatékkal élő emberek világnapja alkalmából ünnepi műsorral készülnek, Velünk kerek a világ címmel, ami vasárnap 16 órakor kezdődik majd a Cnesában.

megváltozott munkaképességű
megváltozott munkaképességű személyek
megváltozott munkaképességűek
Magyarkanizsa
Szakács Ibolya
Tolnai Csaba
Fejsztámer Róbert

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.