Ugrás a tartalomra
Express Channel

Megvannak a topolyai Pro Urbe-díjasok

2021.06.30
12:57
2021.06.30
18:21
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a topolyai Községi képviselő-testület. Döntöttek az idei Pro Urbe-díjakról, valamint napirenden szerepelt a község által alapított közvállalatok és intézmények igazgatóinak felmentése és kinevezése is.

Napirenden szerepelt az a javaslat is, hogy idén Vass Borsodi Borbála, Željko Samardžić Panonac és Ft. Fazekas Ferenc kapja a Pro Urbe-díjat. A határozatot elfogadták, a község legrangosabb elismerését a díjazottak szeptemberben a városnapi ünnepi ülésen vehetik majd át. A község 2020. évi költségvetésének rendezett zárszámadásáról szóló javaslatot is elfogadták. A tavalyi költségvetés mintegy 1,8 milliárdot tett ki, ami mintegy 14 százalékkal maradt el az előző évitől. Szatmári Adrián polgármester elmondta, hogy a járványhelyzet miatt jelentős eszközöket fordítottak segélycsomagokra és fertőtlenítőszerek vásárlására.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A rendezvényeket most, a nyár folyamán és az ősszel tehát tervezzük és bízunk benne, hogy meg is tudjuk majd tartani ezeket a rendezvényeket. Szeretnénk megszervezni a Parasztolimpiát, a Szármarfesztivált, szeretnénk megszervezni a Topolya napokat. Ugyan az idei évben kicsit szerényebb keretek között, mint az előző években. A Mézkarnevál sajnos el fog maradni, de mégis szeretnénk megszervezni a Topolya Napokat szeptemberben és méltó módon megünnepelni Topolya napját.”

Express Channel

Felsőroglatica helyi közösségben referendumon dönthetnek majd a polgárok a helyi járulék bevezetéséről, erről is határozott a testület.

Topolya
Községi Képviselő-testület

Most

Népszerű