Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mellrákszűrés Magyarkanizsa község területén

2021.08.19
13:11
2022.07.01
15:24
Forrás
Pannon RTV
Augusztus 30-tól ingyenes mammográfiai vizsgálat lesz elérhető az egészségházban Magyarkanizsán és Horgoson is. Az ellenőrzést mobil készüléken végzik a Vajdasági Klinikai Központ szakemberei, az érdeklődők pedig megadott időpontra érkeznek majd.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A rákos megbetegedések közül a nők körében a mellrák fordul elő a leggyakrabban, ezért nagyon fontos, hogy a 40 év feletti nők részt vegyenek mammográfiai vizsgálaton, amire most a magyarkanizsai Egészségházban ingyenesen lesz lehetőség. A felvételeknek köszönhetően a szakemberek a legapróbb elváltozást is fel tudják ismerni.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Ez egy egyszerű vizsgálat, valójában egy felvétel, és adat felvétel a nők személyes adatairól. A felvétel rögtön lekerül az újvidéki klinikai központba, diagnózist kap a nő 2-3 napon belül, és ha szükséges, akkor további kivizsgálások is soron kívül elérhetőek lesznek számukra.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A megelőző mellrákszűrés a Tartományi Egészségügyi Titkárság és a magyarkanizsai önkormányzat támogatásával valósul meg. A község településeiről a szervezők biztosítják a jelentkezők szállítását a mammográfia helyszínére.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsán és Horgoson lesz maga a megelőző szűrés, ehhez biztosítunk mi logisztikai hátteret. Természetesen azoknak az orvosoknak, szakorvosoknak, akik Újvidékről jönnek, azoknak az ellátását, étkeztetését az önkormányzat finanszírozza.”

Az érdekeltek a megadott telefonszámokon vagy személyesen jelentkezhetnek az egészségházban, illetve a helyi közösségek irodáiban. A megelőző vizsgálat mindaddig elérhető lesz a községbeli nőknek, ameddig igény mutatkozik rá.

Az elérhetőségek a Pannon RTV honlapján is megtalálhatóak.

Magyarkanizsa
megelőzés
mellrákszűrés
egészségház
Horgos
Vajdasági Klinikai Központ
mammográfia

Most

Népszerű