Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám/Illusztráció

Merre tanyáznak szívesen a tiszai halak?

2021.03.31
14:05
2021.04.21
21:37
Forrás
Pannon RTV
Medrében a Tisza, nem árad és egyre tisztább is - indulhat a horgászidény. Engedély nélkül azonban ne horgásszunk! - figyelmeztetnek az illetékesek.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A jó idő érkeztével megkezdődik a horgászidény is. Magyarkanizsa községben eddig több mint 150 horgászengedélyt adtak ki, ami az egész ország területén érvényes.

A Tisza a medrében van, nem árad, és egyre tisztább is, ami fontos a horgászat szempontjából - mondják a hozzáértők. A magyarkanizsai Úri Tibor évek óta lejár a folyóra. Már tudja hol kevesebb és hol több a hal.

Úri Tibor, horgász, Magyarkanizsa: „Legjobban a harcsára szoktam menni, nekem a pontyozás nem igazán megy, mert az etetéssel jár. Tavaly próbáltam itt, által a fánál és akkor beetettem, hordtam a kukoricát egy zsákkal és végül fogtam egy tenyérnyi dévért. Menni kell, amerre a hal van, utána kell menni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben a tavalyi évben több mint 300 engedélyt adtak ki, míg most március végéig 150-et. Éves szinten 7 ezer dinárba kerül az engedély kivétele, a heti 2 ezer, a napi engedély pedig ezer dinár. Mindazok, akik törvényesen horgásznak egy tájékoztatót is kapnak, ugyanis vannak halak, amelyekre tilos horgászni.

Fodor Anasztázia, horgászbolt-tulajdonos, Magyarkanizsa: „Segítségül kap minden horgász egy ilyen, hosszú tájékoztatót. Az egyik felén centi van, és írja, hogy minimum mekkorának kell, hogy legyen. A másik oldalon pedig a halak fajtái találhatóak meg. Ami a sárga zónában van az figyelemfelhívó, hogy figyelni kell, hogy mikor van rá tilalom, a zölddel jelölt, azt mindig szabad, ami pedig pirossal van jelölve, azt a halfajtát tilos hazavinni, semmiféleképpen sem szabad kifogni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Azok, akik engedély nélkül horgásznak, büntetésre számíthatnak, nem érdemes kísérletezni - figyelmeztetnek az illetékesek.

horgász
horgászengedély
horgászidény
pontyozás
harcsa
Magyarkanizsa

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.