Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mesés téli napok Horgoson

2022.01.10
12:41
2022.01.11
16:33
Forrás
Pannon RTV
Az első alkalommal megszervezett téli szünidei foglalkozáson 23 gyerek vesz részt.

Mesés téli napok címmel szerveznek foglalkozást a magyarkanizsai József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtárában. A 6 és 10 év közötti gyerekek különböző játékos, kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt az elkövetkező napokban.

Az első foglalkozáson minden a pöttyökről szólt Horgoson. Pöttyös blúzok, sálak, tárgyak, de még a felolvasott mese is a pöttyökről szólt.

Fejes Dorka: "Pöttyös dolgokat kellett keresnünk, rajzolnunk kellett egy ilyen családot. El kellett nevezni a saját családunkat, hogy egész héten milyen néven fogunk játszani."

A gyerekek aktívan kivették a részüket minden programból. Urbán Kevin elmesélte nekünk, hogy mi is volt a feladatuk.

"Keresni kellett könyveket, pöttyös poharat, pöttyös cipőt, pöttyös edényt meg ilyeneket."

Pannon RTV

Az első alkalommal megszervezett téli szünidei foglalkozáson 23 gyerek vesz részt. A péntekig tartó programok alkalmával minden nap más témával foglalkoznak majd.

Horvát Hilda, a József Attila Könyvtár könyvtárosa: "A József Attila Könyvtár és a helyi Művelődési Ház közös programjairól van szó, a téli szünet utolsó hetében. A mai nap a pöttyös nap, minden nap másik témakört dolgozunk fel. Készülünk játékos foglalkozásokkal, kézműves foglalkozásokkal, rejtvényekkel, feladványokkal a gyerekeknek, meséket is mondunk nekik. Tehát nagyon sokszínű foglalkozásokat tartunk."

A gyerekekből álló csoportok a foglalkozások alkalmával pontokat gyűjtenek. A hét végén pedig a legjobbak meglepetésben részesülnek majd.

Mesés téli napok
tábor
gyerek
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:25

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Népszerű

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.