Ugrás a tartalomra

Méz és bor

2022.12.03
15:18
2022.12.03
18:32
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.

Méztermelésben és borkészítésben használatos tárgyak sorakoznak a Than Emlékház előcsarnokában lévő asztalokon. A Méz és Bor elnevezésű kiállításra elsősorban diákokat várnak a szervezők.

Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse:
„Bemutatjuk azokat az eszközöket, amelyeket több száz vagy több ezer évvel ezelőtt is használtak, és vannak azok a nagyon modern eszközök, amelyeket most állítanak elő. Az eszköztár teljes spektrumával tudunk ott a látogatóknak szolgálni.

Azt, hogy hogyan működik a pörgető vagy a szőlőprés, Molnár Viktor mutatta be a kiállításmegnyitóra érkezett diákoknak. A szakember szerint egyre több fiatal kezd el méhészkedni vagy borászkodni.

Molnár Viktor, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, mezőgazdasági és környezetvédelmi szakcsoport, Óbecse:
A két ágazat, a méhészet, illetve szőlészet-borászat igazából a reneszánszát is éli az utóbbi években. Statisztikailag, illetve a médiában is lekövethető, hogy évről évre növekszik Szerbiában a méhészek száma és a kaptárak száma is.

A kiállítást a jövő hét folyamán tekinthetik meg az érdeklődők.

méz
Méz és bor
Óbecse
Than Emlékház
bor
Bonifárt László
Than Fivérek Értelmiségi Kör
Molnár Viktor

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.