Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mezőőrszolgálat Magyarkanizsa községben

2021.12.10
14:43
2021.12.10
17:40
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község mind a 13 településén lesz mezőőrszolgálat. Erről írt alá egy egyéves, 2 millió dináros keretösszegű szerződést egy szabadkai céggel a helyi önkormányzat.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Nagy Klára az idei évben már kétszer igénybe vette a mezőőrség segítségét. A termelőnek először a vaddisznók okoztak kárt, később pedig a juhászok azon területen legeltették a nyájat.

„Először is itt, a városházán kértem segítséget, majd itt mondták, hogy van saját szolgálat, és akkor jöttek és valóban intézkedtek. Volt az idén tűzesetünk. Akkor is odajöttek.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A mezőőrök feladata a mezőgazdasági vagyon védelme. Ennek köszönhetően a gazdák is nyugodtabbak lehetnek. Magyarkanizsa község önkormányzata pedig az elkövetkező időszakban is biztosítja ezt a szolgáltatást a termelők számára.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A mezőőrszolgálat fejlesztéséről szóló szerződést az Alarm Systems Kft.-vel írták alá. A megállapodás a következő egy évre szól.

Predrag Đikanović, az Alarm Systems Kft. igazgatója: „Ez a szerződés nagyon fontos cégünk számára, mert a gazdálkodókról van szó. Országunknak művelnie és fejlesztenie kell a mezőgazdaságot, de gondoskodnia is kell róla. Mi egy olyan cég vagyunk, amely széles körű munkát végez, és reméljük, hogy gazdáink nyugodtan alhatnak majd. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy embereink folyamatosan a terepen lesznek. Jó az együttműködésünk a Belügyminisztériummal, igyekszünk minden jogsértő akciót megakadályozni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az önkormányzat 2006 óta több rendszerben igyekezett működtetni a mezőőrszolgálatot. Mind a 13 településen igény van a szolgáltatásra. A szerződés keretösszege 2 millió dinár.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Amellett, hogy a mezőgazdasági termelők terményeire vigyáznak, amellett Horgos és Martonos szempontjából hatványosan fontos a közbiztonság érzetének javításának érdekében, hiszen ezeket a mezőőröket, akik szolgálatot teljesítenek, lehet akkor is hívni, amikor a mezőgazdasági földeken migránsokkal találkoznak a termelők.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A polgármester arról is biztosította az embereket, hogy amennyiben elégedettek lesznek a polgárok is a szolgáltatással, akkor az önkormányzat továbbiakban is támogatni fogja majd a mezőőrszolgálatot.

mezőőrszolgálat
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Predrag Đikanović
szerződés

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.