Ugrás a tartalomra

Mikrobuszt kapott Magyarkanizsa (videó)

2016.05.31
13:44
Mikrobuszt kapott Magyarkanizsa önkormányzata Magyarország kormányától
Mikrobuszt kapott Magyarkanizsa önkormányzata Magyarország kormányától. A 30.000 eurós támogatást még tavaly ítélték oda, amellyel segítséget kívántak nyújtani a községnek a migránsválság kezeléséhez.A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a kisbusz megvásárlására csak a napokban került sor. A kulcsokat ma délelőtt Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete adta át Bimbó Mihály polgármesternek.Bimbó Mihály, polgármester, Magyarkanizsa: „A magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztérium által folyósított pénzösszegből megvásárlásra került ez a 8+1 személyes, biztonsági beltérrel ellátott gépjármű. A fennmaradó összegből, mintegy 770 ezer dinár értékben gyógyszereket, kötszereket és kis értékű egészségügyi eszközöket vásároltunk a Magyarkanizsai Egészségház részére.”A gépjármű átadásán Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete külön is kiemelte annak, az önkormányzat erejét és anyagi lehetőségeit meghaladó áldozatvállalásnak a jelentőségét, amelyet a Tisza-menti kisváros a migránsválság idején tanúsított.Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „Tavaly nyáron többször találkoztam polgármester úrra, illetve munkatársaival, és akkor fogalmazódott meg az a gondolat, hogy a Magyar Kormány megpróbál segítséget, támogatást nyújtani az önkormányzatnak annak érdekében, hogy a problémákkal minél hatékonyabban tudjon a polgármesteri hivatal, a polgármester úr és munkatársai szembenézni.”gépkocsit az önkormányzat a jövőben közösségi célokra, illetve a Községi Szociális Központ szükségleteire használja majd. 
Magyarkanizsa
Bimbó Mihály
Pintér Attila

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.