Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Milyen beruházás valósuljon meg Óbecse községben? - erről szavaznak a helyiek

2020-12-02
12:23
2020-12-02
18:02
Forrás
Pannon RTV
A helyi közösségekben megvalósulható beruházásokra szavazhatnak a hétvégén Óbecse község területén a polgárok.

Az ő javaslataik alapján összeállított listákra a helyi közösségekben és online is leadhatják majd voksaikat a Polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akció keretében. Az önkormányzat erre a célra jövőre 50 millió dinárt költ majd el. 

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A gyülekezési szigorítások előtt több helyi közösségbe is ellátogattak az Óbecsei Ifjúsági Szervezet aktivistái és Dragan Tošić polgármester. A polgárokkal arról beszélgettek, hogy szerintük milyen beruházásokra lenne szükség a helyi közösségükben. Az önkormányzat és az Óbecsei Ifjúsági Szervezet nem először hirdette meg a Polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akciót, de jövőre az eddigi 100 millió helyett 50 millió dinár jut majd ezekre a beruházásokra.

Kiss Igor, az óbecsei Községi Képviselő-testület elnöke: „Az előző évek jó tapasztalatai azt mutatják, hogy a megfelelő számú szavazatot kapott beruházások, amelyek általában infrastrukturális beruházások, azok a hatalom részéről is meghallgatásra találtak, illetve ki is lett vitelezve, tehát sokan megérezték ennek a pozitív hatását.”

Pannon RTV/illusztráció

A megbeszéléseken felvetett és elektronikusan megküldött legnépszerűbb javaslatok szavazólapokra kerültek. Voksolni ezúttal sem csak a helyi közösségekben lehet majd, a polgárok egy új oldalon elektronikusan is leadhatják a szavazataikat.

Aleksandar Đekić, az Óbecsei Ifjúsági Szervezet elnöke: „Egy új weboldalt készítettünk participacionibudzet.rs címen, ahol minden prioritás és információ megtalálható erről az akcióról. Egy térkép is készül a községről, amelyen megjelennek az akció keretében a korábbi években teljesült beruházások, mert a polgárok gyakran nem biztosak abban, hogy melyek valósultak meg ezzel az akcióval, és melyek valamilyen más beruházási forrásból.”

Pannon RTV

A szombaton és vasárnap sorra kerülő szavazás eredményeit december 7-én hozzák nyilvánosságra.

Óbecse
önkormányzat
szavazás
választás
Kiss Igor
online
beruházás

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.