Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Minden, amit a doppingról tudni kell

2022.12.08
15:21
2022.12.08
16:10
Forrás
Pannon RTV
A doppingról tartottak előadást a szabadkai Óvó- és Edzőképző Szakfőiskola amfiteátrumában.

A Milica Vukašinović Vesić, a Szerbiai Antidopping Ügynökség elnöke vezette tájékoztatón egyebek mellett szó esett az anabolikus szerekről, valamint arról is, hogy milyen eljárásra és büntetésre számíthat az a sportoló, akinek szervezetében tiltólistás anyagot találnak.

"Beszélünk a dopping történelméről, ami szerintem a diákoknak érdekes lesz, szó lesz a sportot érintő dopping szabályzatról és alapszabályról. Hány doppingvétség létezik, mi is valójában a dopping, hogyan védekezzünk, milyen módon. Beszélünk továbbá az anabolikus szerekről, ami nagyon fontos, mert hazánkban számos edzőteremben jelen vannak. Hogyan lehet megvédeni azokat a fiatalokat, akik szabadidős sportolóként járnak edzőterembe, hogyan védekezhetnek a problémás és káros anyagokkal szemben. Szó lesz még arról is, hogy egy sportolónak joga van-e használni valamit a tiltott szerek listájáról, és hogyan és milyen módon teheti ezt meg."

dopping
előadás

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.