Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Mintegy 1,5 százalékkal növekedett Kishegyes község költségvetése

2019-02-05
13:34
2019-02-05
16:51
Forrás
Pannon RTV
Mindez annak köszönhető, hogy a szerb állam 25 millió dinárt biztosított a szennyvíztisztító kiépítésére és közművesítésre. Az új költségvetést a községi képviselő-testületi ülésen fogadták el.

Egyebek között határozat született a kommunális rendről is. A továbbiakban ennek nem betartása akár bírságot is vonhat maga után.

Szűgyi István, Kishegyes Község Képviselő-testületének elnöke: „Itt a hóeltakarítás, a házak előtt a zöld területeknek a karbantartása, árkok tisztítása és egyebek vagy a plakátragasztás, ami szerintem nagyon fontos, tehát ez van most ezzel a szabályzattal leszabályozva, úgy tervezzük, hogy ebből nyomtatott formában is minden háztartáshoz fogunk juttatni, ez le lesz a községben érvényben lévő hivatalos nyelvekre fordítva, tehát magyar, szerb és montenegrói és ez el lesz juttatva minden háztartáshoz és akkor nem lesz az, hogy az emberek nem tudtak róla.”

Kishegyes
költségvetés

Most

11:12, Frissítve: 11:48

Tangó pezsdíti az újvidékiek vérét

Tangófesztivált tartanak Újvidéken. A többnapos rendezvény ideje alatt az érdeklődők koncerteken és műhelymunkákon élvezhetik az argentin eredetű zenei műfajt.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.