Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Mintegy 1,5 százalékkal növekedett Kishegyes község költségvetése

2019-02-05
13:34
2019-02-05
16:51
Forrás
Pannon RTV
Mindez annak köszönhető, hogy a szerb állam 25 millió dinárt biztosított a szennyvíztisztító kiépítésére és közművesítésre. Az új költségvetést a községi képviselő-testületi ülésen fogadták el.

Egyebek között határozat született a kommunális rendről is. A továbbiakban ennek nem betartása akár bírságot is vonhat maga után.

Szűgyi István, Kishegyes Község Képviselő-testületének elnöke: „Itt a hóeltakarítás, a házak előtt a zöld területeknek a karbantartása, árkok tisztítása és egyebek vagy a plakátragasztás, ami szerintem nagyon fontos, tehát ez van most ezzel a szabályzattal leszabályozva, úgy tervezzük, hogy ebből nyomtatott formában is minden háztartáshoz fogunk juttatni, ez le lesz a községben érvényben lévő hivatalos nyelvekre fordítva, tehát magyar, szerb és montenegrói és ez el lesz juttatva minden háztartáshoz és akkor nem lesz az, hogy az emberek nem tudtak róla.”

Kishegyes
költségvetés

Most

20:15, Frissítve: 20:59

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.