Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Mintegy 200 árus kínálta portékáit Temerinben

2021.05.30
14:31
2021.05.30
17:29
Forrás
Pannon RTV
Nagy számban érkeztek látogatók, hogy körbenézzenek az édességek, játékok, szerszámok, állatok és egyebek között.

Megtartották Temerinben az idei második vásárt. A nézelődés ugyanúgy az élmény része, mint a találkozás az ismerősökkel. A temerini vásárról köztudott, hogy egy nagy körséta után csak kevesen térnek haza vásárfia nélkül.

Kuhl Péter: „Nem csak én, a barátok is kijövünk, körülnézünk, valaki valamit vesz, meg elmúlik a fél nap. Lehet itt jól enni-inni, úgyhogy ki mit kíván, azt csinál.”

Moiskó Norbert: „Találtam mágnest meg miciket. Jó az idő, a társaság. Ezt vártuk, hogy legyen jó idő.”

Az elárusítók, köztük a termelők és a kézműves mesterek valószínűleg még jobban várták a korlátozások feloldását. Bőven kínáltak olyan árut is, amelyet kizárólag a piacokon vagy a búcsúkban szerezhetünk be. Márki Mihály: „Reméljük, hogy a vásárlás is majd jobb lesz, mert a pénzhiány meglátszik mindenhol. Itt is sétálnak, nézelődnek, de reméljük, hogy majd ezután jobb lesz a vásárlás. Higgye el, hogy nekünk, akik termeljük, esetleg áruljuk, ez a lezárás nagyon nagy veszteséget okozott, mert nem tudtuk eladni. Nem voltak ünnepségek, nem vették, nem főztek, nem vágtak.”

Idén ez a második vásár Temerinben. A járványügyi helyzet miatt tavaly összesen hatot sikerült megtartani. Az előző év bérleti szerződéseit az idei szezonra is meghosszabbította a vásártér fenntartója, a Temerini Kommunális Közvállalat. Nebojša Vukadinović segédigazgató: „A temerini vásár lehet, hogy a leghosszabb hagyománnyal bíró vásár Vajdaságban. Kiemelkedő jelentőséggel bír Temerin település és a község számára, abból az egyszerű okból, hogy minden vásárnak maximális a látogatottsága, nagy számban jönnek ide árusok és vásárlók is.”

Várhatóan június utolsó vasárnapján ismét megtartják a rendezvényt, és amennyiben az időjárás is nyárias lesz, remélhetőleg a sörsátrak hűvösében lazíthatnak majd a szomjasabb látogatók.

Temerin
Vásár
Nebojša Vukadinović

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.