Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Mintegy 90 háztartás juthat tiszta vízhez a szabadkai Zorka helyi közösségben

2023.03.24
12:57
2023.03.24
18:15
Forrás
Pannon RTV
A Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat 37,2 millió dinárból a vízvezeték-hálózat bővítését végzi négy utcában. A pénzeszközt az önkormányzat biztosította a város költségvetéséből. A háztartások részére a csatlakozási díj 60 000 dinár lesz.

Az El nem kötelezettek mozgalma, a Sutjeska, a 12. új utca, illetve a Proletár brigádok utcák összesen 90 háztartása csatlakozhat júliustól az új vízvezeték-hálózatra Szabadkán. A Zorka helyi közösségben a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat az év elejétől több mint három kilométer hosszban bővíti az ivóvízhálózatot. A munkálatok 140 napig tartanak majd, első fázisa be is fejeződött.

Sugár György, a szabadkai vízművek igazgatója kiemelte, a csatlakozási díj 60 ezer dinár lesz, amit részletfizetésre is törleszthetnek a felhasználók.

„Az első és a legfontosabb a kérelem, azt kell beadni vagy eljön személyesen a vízmű tolóablakaihoz és ott felveszik az adatait, ott tölti ki a kérvényt, ott írja alá. Itt kiemelném azt, hogy a legfontosabb dokumentum az, hogy csak legalizált objektumot tudunk rákötni a hálózatra.”

A vízvezeték bővítésére a pénzeszközt az önkormányzat biztosította a város költségvetéséből. Ez még egy bizonyítéka annak, hogy nemcsak a szavak szintjén gondoljuk azt, hogy a város egyenrangúan, kiegyensúlyozottan fejlődjön - mondta el a helyszínen dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke.

„Itt most a Zorkában építünk vízvezetéket, ezek a munkálatok teszik azt lehetővé, hogy egy következő fázisban majd a kelebiaiak is vezetékes vizet tudjanak használni. Ezen kívül pedig készül a tervdokumentáció Királyhalom, Hajdújárás, Nosza és Ludas településekre vonatkozóan, hogy ott is legyen majd egy következő lépésben vezetékes víz, illetve ugyanez mondható el Mérges, Alsó- és Felsőtavankút településekre.”

Idén a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat az egyes számú vízgyár területén, illetve Csantavéren fúr kutat, annak érdekében, hogy kellő minőségű ivóvizet biztosíthasson Szabadka lakosságának.

Szabadka
Zorka Helyi Közösség
vízvezeték-hálózat
bővítés
Dr. Pásztor Bálint
Sugár György
Szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV

Most

13:21, Frissítve: 13:31

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű