Ugrás a tartalomra

Mintegy 90 háztartás juthat tiszta vízhez a szabadkai Zorka helyi közösségben

2023.03.24
12:57
2023.11.26
08:33
Forrás
Pannon RTV
A Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat 37,2 millió dinárból a vízvezeték-hálózat bővítését végzi négy utcában. A pénzeszközt az önkormányzat biztosította a város költségvetéséből. A háztartások részére a csatlakozási díj 60 000 dinár lesz.

Az El nem kötelezettek mozgalma, a Sutjeska, a 12. új utca, illetve a Proletár brigádok utcák összesen 90 háztartása csatlakozhat júliustól az új vízvezeték-hálózatra Szabadkán. A Zorka helyi közösségben a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat az év elejétől több mint három kilométer hosszban bővíti az ivóvízhálózatot. A munkálatok 140 napig tartanak majd, első fázisa be is fejeződött.

Sugár György, a szabadkai vízművek igazgatója kiemelte, a csatlakozási díj 60 ezer dinár lesz, amit részletfizetésre is törleszthetnek a felhasználók.

„Az első és a legfontosabb a kérelem, azt kell beadni vagy eljön személyesen a vízmű tolóablakaihoz és ott felveszik az adatait, ott tölti ki a kérvényt, ott írja alá. Itt kiemelném azt, hogy a legfontosabb dokumentum az, hogy csak legalizált objektumot tudunk rákötni a hálózatra.”

A vízvezeték bővítésére a pénzeszközt az önkormányzat biztosította a város költségvetéséből. Ez még egy bizonyítéka annak, hogy nemcsak a szavak szintjén gondoljuk azt, hogy a város egyenrangúan, kiegyensúlyozottan fejlődjön - mondta el a helyszínen dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke.

„Itt most a Zorkában építünk vízvezetéket, ezek a munkálatok teszik azt lehetővé, hogy egy következő fázisban majd a kelebiaiak is vezetékes vizet tudjanak használni. Ezen kívül pedig készül a tervdokumentáció Királyhalom, Hajdújárás, Nosza és Ludas településekre vonatkozóan, hogy ott is legyen majd egy következő lépésben vezetékes víz, illetve ugyanez mondható el Mérges, Alsó- és Felsőtavankút településekre.”

Idén a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat az egyes számú vízgyár területén, illetve Csantavéren fúr kutat, annak érdekében, hogy kellő minőségű ivóvizet biztosíthasson Szabadka lakosságának.

Zorka Helyi Közösség
vízvezeték-hálózat
bővítés
Dr. Pásztor Bálint
Sugár György
Szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.