Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mit tegyünk, ha akadozik a gázellátás?

2020-10-30
13:44
2020-10-30
19:14
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan előzetesen bejelentették, mintegy 20 ezer felhasználónál leállt a gázellátás Szabadka-szerte tegnap, ugyanis a Szabadkai Gázművek szakemberei javítási munkálatokat végeztek.

A munkálatok befejezése után ugyanakkor számos háztartásban fennakadás történt a kazánok továbbá a rendszer újbóli beüzemelésével kapcsolatban.

Mintegy 20 ezer felhasználó maradt tegnap fűtés nélkül Szabadka, Kelebia és Palics területén. A Szabadkai Gázművek szakemberei a gázvezeték javítási munkálatait csütörtökön este befejezték, ennek köszönhetően már aznap 22 óra után sokan újra indíthatták kazánjaikat, illetve aktiválhatták a nyomásszabályozót. Ugyanakkor sokan fennakadást tapasztaltak a visszakapcsoláskor.

Kollégánk, Zvekán Péter pénteken délelőtt üzemelte be rendszerét.

"Ezt itt meg kell nyomni, és így áll, amikor jól áll. Amikor nem jól áll, akkor ez magasabban van. Igazából ennyi. A következő lépés, hogy meg kell nézni, hogy a gázkazán az be tud-e indulni."

Kollégánknál azonnal meg is vizsgáltuk, hogy a kazán üzemelni kezdett-e, vagyis hogy sikeresen aktiválta-e a nyomásszabályozót.

"Nos ide jutottunk a gázkazánhoz, most elméletileg ha ezt elfordítom, akkor ez már működni fog, legalábbis be kéne, hogy kapcsoljon, vagy tönkre megy az egész. Egyenlőre zöld, és nemsokára bekapcsol, mert érzékeli, hogy a hőmérséklet alacsonyabb mint kéne, hogy legyen. 3,2,1 - és működik. Ennyi, sikerült."

A sárga dobozokban egyébként háromféle szabályzótípussal találkozhatnak a felhasználók. Fecskés László, a szabadkai Cim Gas szervizrészlegének vezetője egy másik típusú rendszer beüzemelését is megmutatta nekünk.

"Kerek, piros színű aktiváló gombja van, amit magunk felé, ha szemből állunk a regulátornak, akkor ez a piros kerek gomb felénk néz. Ezt meg kell húznunk, tartani egy-két másodpercig majd elengedni. És ennyiből áll az aktiválás."

Kern Csaba, a szabadkai Cim Gas igazgatója elmondta, a gázszerelők nem tudnak mindenkihez eljutni, ezért azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy önállóan indítsák be a nyomásszabályozót.

"Sajnos 20 ezer helyre se a Szabadkai Gázművek, se a Cim Gas nem tud kimenni, ezért ha akarunk magunkon és nekünk is segíteni együttműködni kell. Tehát meg kell érteni, hogy mindenkinek valamit kell tenni a saját érdekében. Tehát az első lépés a gázszabályzó, a második lépés, a gázszabályzó a Szabadkai Gázművek hatáskörébe tartozik, itt lehet olyan probléma, hogy nem tudják visszakapcsolni az emberek. Esetleg volt olyan probléma is, hogy a gázszabályzó fölmondta a szolgálatot, ekkor cserélni kell a gázszabályzót. Ezt mind a Szabadkai Gázművek végzi."

Amennyiben valakinek nem sikerül beindítania a rendszert, a Szabadkai Gázművekhez kell fordulnia segítségért. A telefonszám, ahol a meghibásodást lehet jelenteni a következő: 024/641-200.

gázellátás
Szabadka
akadozás
karbantartás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.
13:15, Frissítve: 15:10

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.