Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Mivel várja a pihenőket a törökbecsei termálfürdő?

2021.08.04
12:34
Forrás
Pannon RTV
Kinti és benti termálvizes medence is van a fürdőkomplexumban.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Termálfürdőt nyitottak a törökbecsei központban található szálloda udvarában. A meleg vizes medencékkel, zöld pázsittal, nyugágyakkal rendelkező új komplexum kitűnő lehetőség a fürdéshez, úszáshoz, pihenéshez, kikapcsolódáshoz, gyógykezeléshez, és emellett hozzájárul a bánáti község idegenforgalmi fellendítéséhez.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A szálloda épületében már tavaly megkezdte működését egy kisebb és egy nagyobb gyógyvizes medencével, szaunával ellátott relaxációs-rehabilitációs központ. A kültéri termálfürdő egy 20x7 méteres medencével rendelkezik, amihez egy 3x3 méteres hidromasszázsos rész is kapcsolódik. A legfiatalabbaknak egy 3x5 méteres gyermekmedence áll a rendelkezésére.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A víz az udvarban lévő fúrott kútból való, aminek hőmérséklete a kültéri medencékben 28 és 31 fok közötti, míg a bentiekben ennél egy kissé melegebb. A gyógyvíz mintegy harminc különféle ásványi anyagot tartalmaz, ami jó hatással van az ízületi- és csuklóbetegségekre.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A szálloda vendégeinek a medencék használatáért nem kell külön díjat fizetni, míg az odalátogatóknak munkanapokon személyenként 400 dinárt, hétvégén pedig 600 dinárt.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Július 20-tól a törökbecsei termálfürdőben orvosi rendelőt is nyitottak, melynek keretében a fürdőzni vágyóknak ingyenes szakorvosi vizsgálatot biztosítanak.

A komplexum kiépítését az építkezési engedély biztosításával az önkormányzat is támogatta.

Törökbecse
termálfürdő
medence

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.