Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Módosították az idei évi költségvetést Topolyán

2019-11-07
19:36
2020-03-13
15:38
Forrás
Pannon RTV
Újra módosították az idei évi költségvetést Topolyán, ebben az évben már negyedik alkalommal.

A Községi Képviselő-testület mai ülésén elfogadott határozat szerint az idei községi büdzsé 31 millió dinárral nőtt, és összesen 2 milliárd 184 millió dinárt tesz ki. Az indoklás szerint azért módosult a költségvetés, mert meg tudták növelni a kiadási tételeket, mivel az adóbevételek is növekedtek. A topolyai KKT-n az egyik legfontosabb napirendi pont a Szabadka melletti Békova településnél lévő Regionális Hulladéktároló munkaprogramja volt. Ez, valamint az alközpontok és átrakó-állomások is megkezdték a próbaüzemelést, így hamarosan, a tervek szerint a jövő héten megkezdheti a tényleges működését a Regionális Hulladéktároló.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „El lehet mondani, hogy a Pannon Regionális Hulladék depóniának a működése próbaműködésben van. Ez igényli azt, hogy amikor a költségvetést láttuk elő, akkor a programot is. Amikor tárgyalt a vezetőség a közvállalattal, akkor ezek a momentumok még nem voltak biztosak, hogy mikor lesznek. Tervek voltak erre is. Tudjuk már hogy a próbatermelés elindult. Tudjuk azt is, hogy a héten, a jövő hét folyamán már próbál teljes kapacitásban működni a próba termelés.”

Topolya
költségvetés
Kislinder Gábor

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.