Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Módosították Szabadka költségvetését

2020.10.02
21:18
2020.11.24
14:07
Forrás
Pannon RTV
Módosult Szabadka város idei évre vonatkozó költségvetése - erről is döntött egyebek mellett a Városi Képviselő-testület.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Azért kellett módosítani az idei büdzsét, mert a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai az észak-bácskai várost sem kerülték el, kevesebb bevételt könyvelhettek el az elmúlt időszakban. Személycserék, valamint közvállalati működési tervek is napirenden szerepeltek az új összetételű VKT második ülésén.

Az ülés elején személycserékről szavaztak a szabadkai képviselők. Szabadka Polgári Mozgalmának két képviselője, Maglai Jenő és Huszák-Hoff Ilona átadták mandátumukat Sövény Ferencnek és Evetović Bobannak.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az ülésen kisebb vita alakult ki a város költségvetésének módosítása kapcsán.

Miroslav Milojević, önkormányzati képviselő, SZPM: „Ami a módosítást illeti, igazából 320 millió dináros hiány lefedéséről van szó. Erről van szó, tehát ezt meg kellett tenni, és remélem, hogy a város megfelelően fog majd működni ezzel a költségvetéssel, és azt is, hogy az előlátott projektek megvalósulnak.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László/illusztráció

A módosításra a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt volt szükség - hangzott el az ülésen.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Reméljük, hogy nem következik be a koronavírus ismételt fellángolása, láthatjuk, hogy környékünkön, Európában növekszik a betegek száma, reméljük, hogy Szerbia sikeresen kivédi majd az újabb hullámot, mert eddig nemcsak Szabadka, de az ország is megmutatta, hogy megfelelően képes reagálni.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai frakciója támogatta a módosítást.

Nágel János, szabadkai frakcióvezető, VMSZ: „A VMSZ azért támogatta a módosítást, mert reális szükségletek, reális körülmények vezettek ahhoz, hogy módosítsuk a költségvetést, illetve csökkentsük 864 millió dinár összeggel. Igaz, hogy lelassul most a Népszínház építése, nem fog megvalósulni három homlokzat felújítása, nem valósul meg a gerontológiai központ rekonstrukciója, de ezek olyan körülmények miatt lesznek halasztva a következő időszakra, amelyek objektívek.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Kisebb ugyan a költségvetés, de számos beruházás ennek ellenére megvalósulhat, illetve folytatódhat idén. Ilyen például a palicsi wellness-központ építése is.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „Ami pedig mikroszinten egy-egy helyi közösség szempontjából, a magyar közösség szempontjából fontos, az négy beruházás, amely megvalósult vagy pedig a közlejövőben meg fog valósulni, az a hajdújárási Boris Kidrič utca aszfaltozása, ezen kívül a csantavéri parkolók kiépítése, 50 parkolóhely kiépítése, az Ókér utca Radanovácon, aszfaltozás ebben az esetben is, ez a három megvalósult már, negyedikként pedig a Vasutas helyi közösség területén levő Tölgyfa utca, ahol szintén aszfaltozás lesz, és a vízvezeték cseréjére is.

Számos közvállalat tavalyi működési tervének megvalósulását is megvitatták az önkormányzati képviselők, de szavaztak egyebek között a Szabadkai Gyógyszertárak igazgatóbizottsága elnökének, elnökhelyettesének és tagjainak felmentéséről és kinevezéséről is.

A Közügyek vendége Kern Imre, Szabadka alpolgármestere volt.

módosít
költségvetés
Szabadka
büdzsé
Nágel János
VMSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.
09:36, Frissítve: 09:56

Határtalan advent

Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

Népszerű