Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Módosították Szabadka város idei költségvetését

2019-10-10
14:17
2019-10-10
19:53
Forrás
Pannon RTV
A Városi Képviselő-testület mai ülésén a költségvetés módosítása mellett a képviselők titkos szavazással megválasztották a Városi Tanács új mezőgazdasággal megbízott tagját is.

Nem teljesen a terveknek megfelelően valósult meg Szabadka város idei költségvetése az első félévben. Kevesebb bevétel folyt be, csak 32 százalékos a megvalósulás. Ennek legfőbb oka a magasabb, állami szintről érkező, úgynevezett transzfereszközök késése és a nehézkes, hosszadalmas közbeszerzés. Emiatt volt szükség a büdzsé módosítására.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka (SZHP): „Egyes eszközöket átcsoportosítunk egyik helyről a másikra. Láthatják Önök is, hogy vannak megtakarítások is. Közzétettük a számlákat a kiadásokról. Mindezt a beruházások javára.”

A város vezetése nem jól gazdálkodik – mondja az ellenzék.
Maglai Jenő, önkormányzati frakcióvezető, Szabadka Polgári Mozgalma: „Az a tény, hogy csak 32 százalékban valósult meg 50 százalék helyett, azt gondolom, hogy elegendő, matematikailag beazonosítható, hogy nagy visszaesésről van szó. A hatalom úgy látja, hogy ez a város előre megy és fejlődik, mi pedig úgy látjuk, hogy egy helyben topog.”

A költségvetés módosítását nagy többséggel fogadták el. Több jut olyan beruházásokra, mint a palicsi aqua park építése vagy a Szabadkai Közkórház felújítása. Ez amiatt van, hogy több bevétel származik a személyi jövedelemadóból.

Kern Sólya Mária, önkormányzati képviselő (VMSZ): „A folyó bevételek, tehát főleg a fizetésekre fizetett adó után befolyó összeg a költségvetésnek a legnagyobb és a legjelentősebb pozíciója. Ez nagyon jó arányba alakult az első hat hónapban, 45 százalék fölött.”

Változik a Városi Tanács összetétele is. Az eddigi mezőgazdasági megbízott, Osztrogonác Simon személyes okokra hivatkozva beadta lemondását.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka (VMSZ): „Mindenkinek a magánéletét tiszteletben tartva, személyes okokról nem mondanánk véleményt, illetve nem bocsátkoznánk ennek a feszegetésébe. Mindenféleképpen azt gondolom, hogy a mai VKT-n Pásztor Bognár Hajnalka személyében, aki az új mezőgazdasággal megbízott városi tanácstag lesz, egy nagyon jól együttműködő olyan munkatársat találtunk, aki az elkövetkezőkben is ugyanolyan sikeresen fogja végezni azt a munkát, ami ezzel a funkcióval jár.”

Bognár Pásztor Hajnalka mostanáig növényvédelmi szakmérnökként dolgozott a szabadkai Mezőgazdasági Szakszolgálatnál. A VMSZ tagját a polgármester javasolta az agrármegbízott posztjára, akit titkos szavazással, 47 igen, 7 nem, 1 tartózkodás mellett választottak meg.

Szabadka
Bogdan Laban
Kern Sólya Mária
Maglai Jenő
Horvát Tímea

Most

22:57

Akvarell városképek

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban nyílt meg Kovács Flórián akvarellfestő első festménykiállítása. Flórián elsősorban fényképész és a fotói kiindulópontot jelentenek a festészetében is.
22:07, Frissítve: 22:53

Falusi turizmus Kisoroszon

Egyre népszerűbb a falusi turizmus. A csendes kis vidéki élet teljesen kikapcsolja az embert, emellett jobban megismerheti a helyiek szokásait és hagyományait.

Népszerű