Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Módosították Szabadka Város idei költségvetését

2022.10.06
15:48
2022.10.06
18:08
Forrás
Pannon RTV
47 szavazattal elfogadták Szabadka 2022-es évre vonatkozó költségvetésének módosítását. A VKT ülésén kiemelték, nem történt jelentősebb változás a tavaly decemberben elfogadott költségvetésben, mindössze technikai jellegű módosításokról van szó.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Miroslav Milojević, Szabadka Polgári Mozgalmának önkormányzati frakcióvezetője elmondta: jó hír, hogy a mai módosítással a költségvetés tételeinek csak az újraelosztása történik majd. Hozzátette, számításaik szerint a költségvetési hiány jelenleg mintegy egymilliárd dinár. Az ellenzék számára kétséges, hogyan valósul majd meg az idei tervezett költségvetés. Miroslav Milojević, önkormányzati frakcióvezető, Szabadka Polgári Mozgalma: „Az inflációs mutatók, különösen a kiskereskedelmi árak növekedése rendkívül jelentős. Benzinkútra és élelmiszerboltba mindannyian eljárunk, és láthatjuk, hogy az árak jelentősen megnövekedtek. Az áremelkedés tükröződik majd a költségvetés beruházási tételében is, mert valójában ezek a befektetések növelik a kiskereskedelmi áremelkedést, ami valahol 30 százalék körül van. Hogy hogyan lesz ez a költségvetésben helyrehozva, azt majd meglátjuk.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nágel János, a VMSZ szabadkai önkormányzati frakcióvezetője elmondta, a 7 százalék körüli költségvetési hiány a megengedett érték körül alakul. Hozzátette, szeptemberrel bezárólag a költségvetés megvalósulása mintegy 70 százalékos. Kiemelte: folytatódik a Szabadkai Népszínház épületének befejezése, az utak és utcák javítása, a palicsi wellnessközpont építése, valamint a szabadkai Gerontológiai Központon és a Kolevka Gyermekotthonon folyó beruházások. Ezek összesen több mint 1 milliárd 400 millió dinárt tesznek ki. Ezenkívül Szabadka Város Képviselő-testülete még 21 napirendi pontról döntött, egyebek mellett Királyhalom, Palics, Sándor és Újfalu részletes rendezési tervének kidolgozásának megindításáról. „Királyhalomra vonatkozóan nem létezett még ilyen rendezési terv, most kezdődik a rendezési tervnek a kidolgozása, tehát megindítottuk az eljárást. Hogy mi lesz a tartalma, azt a következő ülésen fogjuk majd megtudni, de mindenféleképpen meghatározza az utcák, az utak fekvését, az ipari létesítmények elhelyezkedését, hol lehet őket kiépíteni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szabadka Város Képviselő-testületének ülésén a költségvetés módosítását 47 szavazattal fogadták el. A tavalyi költségvetési többlet, amely mintegy 512 millió dinár, valamint a tartománytól és a köztársaságtól biztosított nagyberuházással kapcsolatos pénzeszközökkel a módosított költségvetés 8,4 milliárd dinárt tesz ki, ami mintegy 820 millióval több a tervezettnél. Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Az energetikai krízissel előállt helyzet rányomta bélyegét úgy a világ, mint a hazai gazdasági életre. Eltérés történt a költségvetés felhasználóinak aktivitásában. Magyarázatként, a tervezett pénzeszközökért kevesebb árut és szolgáltatást szerezhetünk be.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ezenkívül Szabadka Város Képviselő-testülete döntött még más mellett a városi közintézmények működési tervéről is.

Szabadka
költségvetés módosítás
Nágel János
beruházás
VKT

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.