Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Módosították a topolyai költségvetést

2018-11-15
17:10
2018-11-15
17:17
Forrás
Pannon RTV
A büdzsé kerete csaknem 1,8 milliárd dinár, a módosítások főleg a kereten belüli újraelosztásra vonatkoznak, valamint a pályázatokon nyert összegeket is beépítették. Számos területre több pénz jut.

A topolyai büdzsé módosításai főleg a kereten belüli újraelosztásra vonatkoznak. Többek között több pénz jut a tanügyi dolgozók utaztatására, a gimnázium villámhárító rendszerére, a falusi egészségügyi rendelők tatarozására és sporttevékenységre is. Az ipari park trafóállomásának kiépítésére szánt összeget 4,5 millió dinárral emelték. Fekete Ildikó, a pénzügyosztály vezetője: „A topolyai költségvetés módosítása alapján a költségvetési keret körülbelül két százalékkal növekszik az előző módosításhoz viszonyítva. Nominális szempontból az 34 millió dinárt tesz ki, tehát a keret 1 milliárd 771 millió dinár értékben lett meghatározva, ez a nettó keret.”

A különböző pályázatokon nyert összegeket is beépítették a költségvetésbe, ez mintegy 42,5 millió dinárt tesz ki. Pályázati eszközből fogják fejleszteni a többi között a szociális központ kamerás megfigyelőrendszerét, valamint befejezik a diákotthon építését is. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Pályázaton amit nyertünk eszközöket, ugyanúgy be kell építeni, ha példát mondok, a diákotthonnál egy huszonöt milliós tétel az benne kell, hogy legyen és nyertes Ipa projektumok nyertes eszközeit szintén bele kell rakni, mert ezek alapján tudják költeni.”

A topolyai KKT-ban most először alkalmazták a korszerű digitális szavazatszámláló és ülésvezetési rendszert.

Topolya
kkt
költségvetés

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.