Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Munkáltatói igazolással vihetik a szülők óvodába a gyermekeket hétfőtől Zentán

2020-12-04
13:29
2020-12-04
16:33
Forrás
Pannon RTV
Zenta község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának legújabb döntése értelmében hétfőtől csak azok a szülők vihetik óvodába a gyermekeiket, akik rendelkeznek munkáltatói igazolással arról, hogy nem tudják megoldani az otthoni munkavégzést.

Ez a téli szünidő kezdetéig érvényes. A szünidő alatt a régi rendszer szerint működik az óvodai ügyelet. Mindemellett az otthon maradt gyermekek szüleinek nem kell fizetniük az óvodai ellátásért. 

A rendelkezésre azért volt szükség, mert az óvodai dolgozók körében is felütötte a fejét a koronavírus. A Hófehérke óvoda Bambi épületét be kellett zárni. 

Jelen pillanatban 184 aktív fertőzöttet jegyeznek Zenta községben. Közülük 36-an szorulnak kórházi kezelésre, ebből négyen lélegeztetőgépen vannak. 

Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere: „Jelenleg már egy rendkívüli helyzetben vagyunk. Minden intézkedés, amit meghoztunk, az a rendkívüli helyzet előírásainak felel meg. Jelen pillanatban követjük az eseményeket, a köztársasági szintnek megfelelően. Ezek a szigorítások, amelyek a mai napon lépnek életbe, országos szinten is, valószínűleg csökkenteni fogják a járvány terjedését, de ha nem, akkor a rendkívüli állapot bevezetése már egy komoly lépés lenne. Akkor már kijárási korlátozás és hasonlók kellenek, ami jelenleg még nem indokolt, úgy vélem országos szinten sem. Ha meghozzák, akkor mi is követni fogjuk ezeket az intézkedéseket.” 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Zentai Közkórházban tovább növelték az izolált részlegek kapacitását. Ezentúl a neuropszichiátriai osztályon is covidos betegeket helyeznek el, a neurológiai betegségben szenvedő pácienseket pedig más osztályon kezelik tovább. 

Dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója felhívja a bent fekvő, koronavírussal kezelt páciensek hozzátartozóinak a figyelmét, hogy mindennap 15 és 16 óra között az ott rendelő orvos fogadja a hívásokat, és információkat ad ki a bent fekvők állapotáról. 

A hozzátartozók a 024/815-111-es telefonszámon kérjék a 129-es melléket a neuropszichiátriáért vagy a 186-os melléket a sebészeti izolációs részlegért. 

Zenta
koronavírus
Zentai Közkórház
Czegledi Rudolf
munkáltatói igazolás
járvány

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.