Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Művelődési Ház fennállásának évfordulóját ünnepelték Törökbecsén

2021.11.17
17:57
Forrás
Pannon RTV
1976-ban épült az impozáns kultúrotthon.

A járványhelyzetre való tekintettel idén szerényebben ünnepelték meg a bánáti település Művelődési Ház fennállásának negyvenötödik évfordulóját. A tegnap este szervezett eseményen a jelenlévőket Zerebélyi Tényi Edit, a közintézmény szakmunkatársa köszöntötte, majd pedig a kultúrotthon történetét, munkásságát, sikeres tevékenységét Marijana Baračkov, a Községi Művelődési Ház szakmunkatársa ismertette.

Az emeleten lévő képtárban az óbecsei Aleksandar Markov, amatőr festőművész negyven alkotását felölelő tárlatot is megnyitották, amelyről az úgyszintén óbecsei Sípos Tibor beszélt. Az 1976-ban épült impozáns kultúrotthon 2004-ig a Jovan Veselinov Žarko Munkásotthon nevet viselte, míg tizenhét éve Községi Művelődési Házként szerepel. A bánáti település impozáns objektumán, az elmúlt hat évben számos felújítást is elvégeztek, így új festést kapott a külső vakolat, kicserélték az esőcsatornát, a bádog szegélylemezeket, az erkély tetőszerkezetét, ezenkívül pedig 2019- ben a kultúrotthon új multifunkcionális teremmel is gazdagodott, mely a tanácskozások helyszíne mellett, állandó kiállítási jelleggel otthont nyújt a hétezer éves borjasi neolitikumi település régészeti tárlatának is. A negyvenöt éves épület több művelődési- és más rendezvénynek is helyszínéül szolgál. Huszonhat éve rendszerességgel szervezik a mára már nemzetközivé vált Tiszai Akvarell Akadémia festőtelepet, huszonnyolc éve pedig a körzet egyik legnagyobb zenei rendezvényét, a Tiszai- pirkadatok napokat, melyet a törökbecsei születésű, híres zeneszerző Josif Marinković munkássága ihletett. A törökbecsei Községi Művelődési Ház otthont nyújt a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület által szervezett hagyományos Ricsaj bánáti népművészeti találkozónak is.

A törökbecsei művelődési intézmény munkásságának negyvenötödik éve alkalmából szervezett festői tárlat december elejéig nézhető meg.

Pannon RTV
Törökbecse
Művelődési Ház

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.