Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Muzsikált az udvar Szabadkán

2021.09.04
21:57
2021.09.05
19:18
Forrás
Pannon RTV
Muzsikáló udvar címmel szervezett komolyzenei hangversenyt a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Hang Klasszikus Zenei Társulata.

Vivaldi, Bartók és Piazzolla műveit is hallhatta a közönség. Az esemény számos zenekedvelőt vonzott a szabadkai Városi Múzeum udvarába.

Pannon RTV

Vivaldi d-moll fagottversenyét hallhatta a közönség elsőként Szűcs Mihály és Bíró Viola előadásában.

Az est fellépői között volt Ábrahám Máté és Kucsera Noémi cselló és gitár duója is. Noémi második alkalommal lépett fel a Muzsikáló udvar koncertjén.

Kucsera Noémi: „Mi másfél éve vagyunk, működünk mint kamaraduó. Aktívan eddig fel is léptünk. Több helyen is, Kishegyesen, Kanizsán és Adorjánon is volt saját koncertünk. De most két darabbal lépünk fel.”

Pannon RTV

A Szabadkai Zeneiskola ifjú tehetségei zongorajátékukkal nyűgözték le a közönséget.

A komolyzenei koncertet a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület szervezte immár tizenegyedik alkalommal. A Muzsikáló udvar fellépői között voltak a Szabadkai Zeneiskola jelenlegi és volt diákjai, valamint tanárai is.

Németh György, szervező: „A felkészülést illetően, külön csoportok voltak, úgyhogy gondolom, hogy mindenki elég sok energiát és időt fektetett ezekbe a művekbe. Úgyhogy gondolom, hogy egy minőséges koncert vár a nézőközönségre.”

Pannon RTV

A Muzsikáló udvar a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg, a városnapi programsorozat részeként. Az eseményre a belépés díjtalan volt.

Lányi Ernő Ernő Iparos Művelődési Egyesület
Szabadka

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű