Ugrás a tartalomra

Muzslyán a Petőfi-szobornál emlékeztek a forradalom hőseire

2022.03.14
10:20
2022.03.14
17:03
Forrás
Pannon RTV
A Nemzeti dalt Sárkány Zoltán szavalta el.

A bánáti Muzslyán tegnap szentmisén, a Petőfi-szobor megkoszorúzásával és alkalmi műsorral emlékeztek az 1848/49-es magyar forradalom hőseire. Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa nevében Czikajló Gergely konzul koszorúzott.

Az alkalmi műsorban felléptek a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, a helybeli műkedvelők és a muzslyai 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat.

A Petőfi szobornál a Nemzeti dalt Sárkány Zoltán szavalta el. A megemlékezést a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület szervezte.

Dobó József, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnöke: "Hiszem, hogy ezt nem csak művelődési egyesületünk nevében, hanem az egész település nevében teszi. És szerencsénk van mivel egy 15 éve már művelődési egyesületünk előtt áll Petőfi mellszobra és a mellszobor elé el is tudjuk helyezni a kegyelet virágát. Természetesen ez a megemlékezés több részből áll. A koszorúzás előtt egy szentmisén vettünk részt, aztán megtörtént a koszorúzás és a koszorúzás után pedig művelődési egyesületünk nagytermében egy alkalmi műsorral fogunk megemlékezni az elmúlt eseményekre."

forradalom
1848-49-es forradalom és szabadságharc
Muzslya
megemlékezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.