Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nagy az érdeklődés az immunizáció iránt Szabadkán

2021.05.13
11:31
2021.05.13
16:34
Forrás
Pannon RTV
Nagy az érdeklődés Szabadkán és környékén a koronavírus elleni védőoltások iránt.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az új városházán bejelentkezés nélkül is fel lehetett venni a vakcinát, ahol a Pfizer és a Sinopharm oltások közül választhattak az érdeklődők. A szabadkai oltópont mindennap reggel és este nyolc között tart nyitva. Az új városházán a hétvégén is zavartalanul folytatódik az immunizáció.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Mozgalmasan kezdődött a reggel a szabadkai oltóponton, az új városháza épületében. Adminisztráció, orvosi konzultáció és oltás várt az érintettekre, akik folyamatosan érkeztek. A koronavírus elleni vakcinák második dózisának kiosztását végezték, de többen bejelentkezés nélkül is érkeztek, ők választhattak a Pfizer és a Sinopharm vakcinái közül.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szűcs Dávid: „Reggel kilenckor jöttem rá, hogy ma kell felvennem az oltást, mert egy hónap múlva fellépek Magyarországon, és oda kell az oltási igazolás. Úgy voltam vele, hogy felveszem. Ez az első dózisom.

Beneš Ana is bejelentkezés nélkül vette fel az első adagot: „A kínai vakcinát vettem fel, a biztonságom miatt, hogy védve legyek a vírustól. Nincs előzetes bejelentkezés, tehát mindenki jöhet, aki szeretné a vakcinát és ennyi az egész.”

Salić Etela, Szabadka: „Az unokáim, a gyerekeim és a környezetem miatt veszem fel. Emellett a védelem miatt, hogy vigyázzunk magunkra.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dr. Jelena Stojanović, általános orvos, Szabadka: „Körülbelül kétszáz bejelentkezett van, ami az újraoltást illeti. Emellett azok kapják meg a Sinopharm második adagját, akik valamilyen ellenjavallat miatt eddig nem vették fel. Valamint a Pfizer és a Sinopharm első adagját is osztjuk.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkai oltópont mindennap működik. Az orvos hozzátette, a hétvégén is zavartalanul folytatódik az immunizáció.

Sinopharm
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
koronavírus elleni védőoltás
oltás
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.