Ugrás a tartalomra

Nagy az érdeklődés a bejelentkezés nélküli oltás iránt Szabadkán

2021.05.07
11:59
2021.05.07
15:52
Forrás
Pannon RTV
Ma is azokat az oltakozni vágyókat várták, akik előzetesen nem regisztráltak az e-Uprava portálon. Az új városházán már a délelőtti órákban nagy volt a tömeg.

Az eső ellenére is nagy volt a sor a szabadkai új városházán. Voltak, akik azért jöttek felvenni a koronavírus elleni védőoltást, hogy megvédjék szeretteiket, de voltak, akik csak azért, hogy Magyarországra utazhassanak.

Milkovič György már januárban jelentkezett a honlapon, hogy felvegye a vakcinát, de nem kaphatta meg, mert megfertőződött koronavírussal. A hetvenegy éves hajdújárási lakos hozzátette, gyakran utazik Magyarországra, ezért mindenképp fel akarja venni az oltást.

„Azért veszem fel az oltást, mert egyszer már elkaptam a fertőzést, nagyon félek tőle, mert tudom, hogy mennyit szenvedtem. Nem voltam a kórházban, de otthon sokat szenvedtem. Nagyon fájtak az izmaim, a csuklóim, mindenem.”

Milkovič György felesége, Mária is sorba állt. Elmondta, az egészsége miatt veszi fel a vakcinát.

„Azért döntöttem úgy, hogy felveszem, mert mi benne voltunk februárban. Nagyon, nagyon betegek voltunk, ezért úgy döntöttem, amint lehet felveszem. Elmúlt már három hónap. Azért jöttünk, hogy felvegyük, mert nagyon sokat szenvedtünk. El sem tudnám mondani. Felszeretném venni az oltást. Amelyiket adják, azt felveszem.”

Kincses József 79 éves. Mint mondja, többen ajánlták már neki, hogy vegye fel a védőoltást: „Nem voltam koronás, nem kaptam el semmit. Csak azért jöttem el, mert ajánlják, hogy vegyük fel mi, idősebbek.”

Az illetékesek korábban azt mondták, naponta mintegy 150 személy érkezik, hogy bejelentkezés nélkül felvegye a védőoltást.

Szabadka
védőoltás
koronavírus
vakcina

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.