Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Nagy az érdeklődés a falugazdász iroda iránt Törökbecsén

2021.12.06
11:55
Forrás
Pannon RTV
A szolgáltatást a magyarországi Agrárminisztérium támogatásával, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége működteti.

Az elmúlt tíz hónapban mintegy száz kisgazda fordult tanácsért a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában működő falugazdász irodába Törökbecsén. A hivatal hetente egyszer, kedden reggel nyolc órától délig fogadja a gazdálkodókat, mindazokat akiknek bármiféle mezőgazdasági tevékenységgel vagy pályázattal kapcsolatos kérdésük van.

A február 9-én nyitott irodában az ügyfeleket Fehér Kálmán falugazdász fogadja, aki elmondta, hogy a bánáti kisgazdák főként pályázatokkal kapcsolatban fordultak segítségért, zömében méhészek, állattenyésztők jelentkeztek.

Mindemellett a kisgazdák a felvásárlási árakkal, vagy akár földműveléssel, konyhakertészettel, gyümölcstermesztéssel kapcsolatos információkat is első kézből kaphattak.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Az irodának köszönhetően idén a törökbecseiek is csatlakozhattak a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem elnevezésű jótékonysági programhoz, melyre az elmúlt években a Tisza-menti szórványfaluban nem volt lehetőség.

A tervek szerint a bánáti faluban kora tavasszal szakmai előadásokat szerveznek, amelyek megvalósítása a járványhelyzettől függ.

A Törökbecsén működtetett falugazdász iroda szolgáltatása karácsony és újév között szünetelni fog, azonban januártól a megszokott időpontban újra várják a gazdákat.

Törökbecse
falugazdász
falugazdász iroda

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.