Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Nagy a Ricsaj Óbecsén!

2020.11.07
13:40
2020.11.07
16:28
Forrás
Pannon RTV
17. alkalommal szervezték meg az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a Ricsaj Népművészeti Találkozót.
Pannon RTV/Rácz László

Péntek este óbecsei, törökbecsei és péterrévei népdalcsoportok és tamburások léptek a színpadra. Szombaton közönség nélkül tartják meg a táncestet.

„Nagy udvara van a holdvilágnak...” - énekelték péntek este az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben az azonos című népzenei est fellépői. A műsort a Ricsaj Népművészeti Találkozó keretében tartották meg. A 12 éves Teleki Ágnes énekel és táncol is a kultúrkörben, amelynek nyolc éve a tagja.

Teleki Ágnes, tag, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „Nagyon régóta jövök a Ricsajra, és nagyon szeretem, nincsen zsűri. Idén nem nagyon lesz közönség, vagy ha lesz is, kicsi, és az nem jó.”

Pannon RTV/Rácz László

A műsorban törökbecsei, péterrévei és óbecsei énekesek, zenészek mutatkoztak be a szokásosnál kisebb lélekszámú közönségnek. Kádas Dávid a Pendely énekcsoporttal lépett színpadra.

Kádas Dávid, tag, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „A Ricsajban azt szeretem, hogy nem versenyzünk, hanem szórakozunk, meg szoktunk kézműveskedni.”

Idén immár 17. alkalommal szervezték meg Óbecsén a Ricsajt, amely elsősorban a gyermektáncosoknak, énekeseknek és zenészeknek ad lehetőséget a fellépésre, ismerkedésre.

Cseszák Korcsik Anikó, munkatárs, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „Most egy olyan alkalom van számukra, amikor barátkozhatnak, kézműveskedhetnek, játszhatnak, táncházban táncolhatnak, mesét hallgathatnak, és aztán együtt fellépnek, és nem kell azon izgulniuk, hogy mit mond a zsűri.”

A műsor végén az óbecsei Botra férfikórus átadta a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének vándorstafétáját a csókai Csalogány asszonykórusnak. Mindkét együttes fel is lépett egy-egy dalcsokorral. Az eseményen a szövetség társelnöke, Birinyi József citerája mellől meg is énekeltette a közönséget.

Birinyi József, társelnök, Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége: „Fantasztikus volt itt, a 17. Ricsaj népzenei fesztiválon a sok tehetséges gyereket látni, akik egész pici kortól zenélnek, a bőgőt alig érte fel a kisfiú, és olyan támasztékot adott a zenének..., de a többieknél is ezt láthattuk, tehát nem kell félnünk attól, hogy nem lesznek követők.”

Szombaton 19 órakor néptáncegyüttesek lépnek színpadra Óbecsén, de ezúttal közönség nélkül. A műsor felvételét a világhálón tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Óbecse
Ricsaj
Ricsaj Népművészeti Találkozó
népművészet
találkozó
népdalcsoport
népdal

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű