Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagybecskereken koszorúzott a VMDK

2020-06-04
14:30
2020-06-04
16:06
Forrás
Pannon RTV
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ma a nagybecskereki katolikus temetőben tartott sajtótájékoztatót.

Jelképes módon arra szerették volna felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a nagybecskereki katolikus temetőben 1963 után felszámoltak több mint kétszáz magyar katonasírt és az első világháború elesett hőseinek továbbra sincs méltó emlékhelye. A párt küldöttsége annak a reményében koszorúzta meg a német közösség által tavaly felújított emlékhelyet a temetőben, hogy majd a magyar közösség elődei is egy emléktáblát kapnak.

Csonka Áron, a VMDK elnöke: „A város, amely ilyen döntést hozott, és a kommunális közvállalat, amely ilyen döntést hozott, legalább egy olyan gesztus értékű tettet tudna gyakorolni, hogy azokat, akik itt el voltak temetve és a sírjaik el lettek adva, hogy azoknak egy emléktáblát állít. Mi ezzel kapcsolatosan kezdeményeztünk is a városnál, többször is írtunk nekik, de sajnos a mai napig semmilyen választ nem kaptunk. Mindenféleképpen örülünk annak, hogy legalább a német közösségnek sikerült egy vaskeresztet itten felújítani. De mi úgy gondoljuk, hogy nemcsak a német közösség, hanem a magyar közösség is megérdemelne egy méltó emlékművet.”

Nemzeti Összetartozás Napja
koszorúzás
VMDK
Nagybecskerek

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.