Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagyszabású vasútfejlesztési tervek Szabadkán

2021.04.06
21:50
2021.04.06
22:17
Forrás
Pannon RTV
Ma Szabadkáról Zombor, Zenta és Újvidék felé lehet vonattal utazni. Az utóbbi években több fejlesztés is megvalósult ezen a területen, azonban még sokat kell tenni azért, hogy az utasok bizalmát visszaszerezze a vasúti közlekedés.
Pannon RTV

Szabadka a századelőn a térség kiemelkedő vasúti csomópontja volt. Az elmúlt évtizedekben azonban ez jelentősen megváltozott. Ma Szabadkáról Zombor, Zenta és Újvidék felé lehet vonattal utazni.

Pannon RTV

Pontosan érkezik a vonat Zomborból Bajmokra. Sok utas autóbusz helyett inkább vonattal jár munkába, vagy csak ügyes-bajos dolgaikat elintézni. Az utazók szerint, a megfelelő vasúti pálya esetén a vonat nemcsak biztonságos és környezetkímélő, hanem gyors is.

Pannon RTV

A Szabadka-Zombor vasútvonalon idén, heti bontásban átlagosan több mint 3000 személy utazott. A szerbiai vasutak illetékesei szerint a koronavírus járvány ellenére egyre többen veszik igényben a kötöttpályás közlekedést. Szabadkáról Zomborba a felnőtt jegy ára 274 dinár, míg a retúr jegy csupán 438 dinárba kerül.

Pannon RTV

A Szabadka és Zenta közötti távolságot a felújított vasútvonalon akár 40 perc alatt is megtehetjük. A két város közötti vonatjegy ára 185 dinár, a retúr jegy pedig 296 dinárt tesz ki. Vladimir Begović, a szerbiai vasutak szektorvezetője-helyettese szerint érezhetően megnövekedett az utasok száma amióta felújították a Szabadka-Zenta szakaszt.

Pannon RTV

A napokban jelent meg a Szabadkára vonatkozó területrendezési terv – mondta Kern Imre. A volt építésügyi-, infrastrukturális államtitkár, jelenlegi szabadkai alpolgármester kiemelte, a terv tartalmazza a Szabadka-Baja, Szabadka-Szeged, Szabadka-Zenta-Nagybecskerek és a Szabadka-Zombor szakaszok felújítását is. Hamarosan elkezdődnek a munkálatok a Szabadka és Újvidék közötti szakaszon is - mondta Kern Imre a Közügyek stábjának.

Pannon RTV

A vasúti közlekedés a személy és a teherszállítás miatt is kiemelten fontos. Ezért egy úgynevezett intermodális szállítmányozó központ épül a kisbajmoki ipari zóna közelében, ahonnan az ott készült termékek könnyebben kijuthatnak a világpiacra.

Szabadka
Kern Imre
vasútfejlesztés

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!