Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Napirenden a városrendezési tervek Újvidéken

2021.07.22
15:12
2021.07.22
17:43
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta tizenhetedik ülését a Városi Képviselő-testület Újvidéken. 33 napirendi pontról tárgyaltak, amelyek többsége a városrendezési tervekre vonatkozott.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A közvállatok káderkérdéseiről is döntések születtek, valamint elfogadták a működésükről szóló beszámolókat is.

Habár sok pont szerepelt napirenden, a Szerbiai Demokrata Párt képviselői hiányolták a város vízellátására vonatkozó tételt. Azt mondták, Újvidéken egy vízgyár van, amely vészhelyzet vagy szárazság esetén nem tudja ellátni a város szükségleteit.

Bojan Radojević, újvidéki frakcióvezető, SZDP: „Több mint egy évtizede tervben van már egy másik helyszín és egy második vízgyár kiépítése, amelynek a helyét Péterváradon határozták meg, és a kapacitása másodpercenként mintegy 20 liter kéne, hogy legyen. Ezen kérdés kapcsán valójában semmit sem tesznek, és az elmúlt egy hónapban annak a szörnyű helyzetnek voltunk a szemtanúi, hogy vízkorlátozásokra került sor Újvidéken.”

A közvállalatok működéséről szóló beszámolók közül kitűnik az Újvidéki Tömegközlekedési Vállalatra vonatkozó, amely 2020-ban 91,7 millió dinár veszteséget könyvelt el. Ez elsősorban a koronavírus-járvány miatti utaskieséshez köthető.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék (SZHP): „Nem igazán lehet emlékezni olyan időszakra, amikor szinte teljesen leállt a tömegközlekedés Újvidéken, nekünk pedig volt olyan időszakunk, amikor március 21-től május 4-ig egyáltalán nem üzemelt a városi közlekedés, összhangban a rendkívüli állapotról szóló döntéssel az országban, illetve a Szerb Köztársaságban.”

A napirendi pontok között szerepelt még a diákok utaztatására vonatkozó költségtérítés, a háborús és katonai veteránok és rokkantak lakhatási kérdései, valamint egy új befogadóközpont kiépítése a hátrányos helyzetű gyermekek számára. A VKT az összes napirendi pontot megszavazta.

Újvidék
Városi Képviselő-testület
VKT

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.