Ugrás a tartalomra

Napkollektorra nyertek támogatást a kishegyesiek

2023.03.21
16:55
2023.03.21
20:31
Forrás
Pannon RTV
3,3 millió dinár értékben támogatta Kishegyes Község energiahatékonysági programján keresztül elektromos áram előállítására alkalmas napkollektorok vásárlását.

A nyolc sikeres pályázóval ma írták alá a támogatási szerződéseket az illetékesek a kishegyesi önkormányzatban.

Családi házának áramellátását szeretné biztosítani napkollektorral a kishegyesi Papp Attila. Mint mondja, olcsóbb és környezetbarátabb a napkollektor, melynek beszerelésére sikeresen pályázott az önkormányzat energiahatékonysági programján. Ötven százalékos önrész mellett 420 ezer dinár támogatást nyert. „Nekünk 75 négyzetméteres a családi házunk, van egy kis családi vállalkozásunk, amit máshol üzemeltettünk, most ezzel, hogy kaptunk úgymond olcsó energiát, így át fogjuk telepíteni mihozzánk, és itt fogjuk üzemeltetni, ez az első meg a mosás, főzés, takarítás, ezekkel elég sokat meg tudunk spórolni."

Az elektromos energia előállítására alkalmas napkollektorokra nyolcan adták át kérelmüket, mind a nyolcan sikeresen. A kivitelezőknek hatvan nap áll rendelkezésre a megvalósításhoz

Juhász Bálint, KKT-elnök: „3,3 millió dinárt választottunk ki erre a célra, és azt gondolom, hogy nagyon fontos üzenete, hogy mindenki, aki eddig pályázott és eleget tett a feltételeknek, az támogatásra került. Célunk, hogy a 2022 pályázatok lezárása után, amint lehetőség lesz rá és a minisztérium ezt az intézkedést folytatja, akkor mi is pályázzunk és pályáztassunk."

A kishegyesi önkormányzat 2022-ben hatmillió dinárral támogatta az energiahatékonysági programot, ehhez társultak a szintén hatmillió dináros köztársasági eszközök, melyből többek között nyílászárócserére, fűtésrendszerek beszerzésére vagy korszerűsítésére kaptak támogatást a községbeli lakosok.

napkollektor
energiahatékonyság

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.