Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Napközi otthont kapnak a horgosi fogyatékkal élők

2019-02-05
12:28
2019-02-05
15:36
Forrás
Pannon RTV
Az új napközi célja, hogy a tíz horgosi sérült, vagy hátrányos helyzetű gyereket és fiatalt ezáltal heti öt napon keresztül foglalkoztassanak, lehetőséget nyújtva nekik a szocializálódásra.

Napközi otthont alakítanak ki a horgos környéki fogyatékkal élők számára, mivel a felhasználók a község területén jelenleg a magyarkanizsai épületbe utaznak hetente kétszer. A felújított otthonban tíz felhasználó kap majd helyet.

A Horgos központjában lévő, jelenleg felújítás alatt álló épület várhatóan március folyamán már elkészül. Az új napközi célja, hogy a tíz horgosi sérült, vagy hátrányos helyzetű gyerek és fiatal ezáltal heti két nap helyett öt napon keresztül kapjon színvonalas foglalkoztatást. Nagy Regina, gyógypedagógus, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Ezáltal, most már ugye jön a tavasz, tudunk több kültéri programot szervezni, a sétálásoktól kezdve a kézműves foglalkozásokon át, a műhely foglalkozásokig. Szappanműhelyünk fog nyílni, már van gölöncsérműhelyünk, textilműhelyünk, úgyhogy ez egy igazán újdonság lesz, illetve a gombákkal is foglalkozunk, én úgy gondolom, hogy nyitjuk ki a szárnyainkat egyre jobban, és bővítjük a csapatainkat, szakmaiságunkat, amit csak lehet.”

Nagy szükség volt már egy másodlagos helyszín kialakítására, mivel a magyarkanizsai központba sok felhasználó jár, így sem hely, sem elegendő foglalkozási idő nem áll rendelkezésükre. Tolnai Csaba, igazgató, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Amellett, hogy bizonyos programaktivitások folynak majd a felhasználókkal, amellyel az életminőségüket kívánjuk javítani, úgy, hogy a képességeiket fejlesztjük ezáltal, vagy legalább szinten tartjuk, az mellett mivel már van némi gyakorlatunk a gombatermesztésben, ezért laskagombát kívánunk termeszteni. Az épület alatt van egy pince, 80-90 négyzetméteres pince foglal helyet, itt kívánjuk a gombászatot elkezdeni.”

Az új épület átadását a horgosi falunap időpontjára, március 9-re tervezik. A felújítás Magyarkanizsa község önkormányzatának támogatása mellett pályázati pénzeszközökből valósul meg.

Horgos
Magyarkanizsa
napközi otthon
fogyatékkal élő

Most

20:15, Frissítve: 21:01

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.