Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ne legyenek tömbházak Szabadka központjában!

2021.03.16
22:24
Forrás
Pannon RTV
Ma 13 órakor kezdődött a szabadkai Városháza Dísztermében a közvita a 2-es övezet részletes szabályozási tervéről, ahol a tét Szabadka építési örökségének megóvása. A március 9-i határidőig sokan elküldték beadványukat a témában.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A Vajdasági Magyar Szövetség a várost védi, annak értékeit, szellemiségét, jövőjét. A terv sokak szerint figyelmen kívül hagyja a hagyományos Szabadkára jellemző stílusjegyeket, mivel több emeletes lakóházat, üzlethelyiséget lát elő a városmag részét képező utcákban.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szabadkai 2-es övezet részletes szabályozási tervéről a VKT elnökét Juhász Gábor kérdezte. Dr. Pásztor Bálint hangsúlyozta, az új lakóépületeket nem a városközpontban kell felépíteni. Szabadka jellegzetes városképének megőrzése a turizmus szempontjából is kiemelten fontos.

Szabadka
közvita
városrendezés
terv

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.