Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Négynyelvű táblát kapott a Szabadkai Városi Könyvtár

2022.10.13
13:58
2022.10.13
16:05
Forrás
Pannon RTV
Négynyelvű táblát lepleztek le és avattak fel a Szabadkai Városi Könyvtár alapításának 132. évfordulója alkalmából.

Az elmúlt két évben megújult az épület homlokzata, felújították a szobrokat, valamint új olvasóteremmel is bővült a könyvtár. A Szabadkai Város Könyvtárnak mindenképpen kiemelt helye van, nemcsak a gazdag helyismereti könyvei és kiadványai miatt, hanem azért is, mert általa különböző kultúrák és nyelvek is ötvöződnek a városban - emelte ki ünnepi köszöntőjében Kozma Adrienn, a Szabadkai Városi Könyvtár nemrégiben kinevezett igazgatója.

Az intézmény elsődleges feladata az, hogy fenntartsa ezt a kulturális sokszínűséget, amelyet nemcsak a könyvállománnyal, hanem a rendezvények kínálatával is igyekeznek biztosítani.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „Az intézmény is fontos számunkra és maga az épület is, és éppen ezért két fontos beruházás megvalósítására került sor az elmúlt két évben. Összesen 760 ezer euró értékben. Egyrészt sikerült megújítani a fő homlokzatot és megőrizni, konzerválni, restaurálni az Atlasz szobrokat. Ezen kívül kicserélni a nyílászárókat és egyéb munkálatokat elvégezni annak érdekében, hogy a városi könyvtár épülete úgy nézzen ki, mint új korában és ez szerbiai költségvetési eszközökből valósult meg. Másrészt pedig a magyar kormány támogatásának köszönhetően egy korszerű, 21. századi elvárásoknak megfelelő olvasótermet sikerült kialakítani, ami által egy új szárnnyal bővült a városi könyvtár épülete.”

Szabadkai Városi Könyvtár
Dr. Pásztor Bálint
tábla
leleplezés

Most

Népszerű