Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A nehézségek ellenére is számos beruházás valósult meg Magyarkanizsán

2020.12.19
14:28
2020.12.19
16:47
Forrás
Pannon RTV
Több kisebb beruházás is meg tudott valósulni Magyarkanizsa községben az elmúlt évben, ugyanakkor a koronavírus-járvány rányomta bélyegét a helyi önkormányzat költségvetésére is - mondta évértékelőjében a település polgármestere, Fejsztámer Róbert.
Pannon RTV

Idén megtörtént a kispiaci vízvezeték-hálózat felújítása, a községi óvodák energiahatékonyságát célzó beruházások megvalósultak, valamint a Tóthfalu és Völgyes közötti útszakasz egy részének a felújítása is befejeződhetett. Elmondta továbbá, hogy az infrastruktúra terén több nagyobb beruházást is el kellett halasztani, mint például a községbeli úthálózatok és bekötőutak felújítása.

Pannon RTV

A költségvetés nagy részét Magyarkanizsa községben is átirányították a szociális- és az egészségvédelemre. Fejsztámer elmondta, a járvány ugyan a turizmust is érintette, ennek ellenére a község területén a nyár folyamán szinte teljesen megteltek a kapacitások a Tisza-parton.

Pannon RTV

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Mindenféleképp mi továbbra is előrelátjuk és tervezzük azokat a nagy beruházási projekteket, amik ebben az évben elmaradtak. Itt főleg útfejlesztésről beszélek, de természetesen ahogy az idei évben elmaradt a beígért idegenforgalmi fejlesztés, mint welness-központ tervezés, hotelépítés, parkfelújítás, mi ezeket is tovább görgetjük magunk előtt és tervezzük a 2021-es évre. Nagyon bízom benne, hogy egy sokkal eredményesebb, egy sokkal erősebb, pénzügyileg, pályázatilag eredményesebb 2021-es évünk lesz.”

Magyarkanizsa
évértékelő
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.