Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem csökken az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Újvidéken

2020.07.18
15:48
2020.07.18
18:58
Forrás
Pannon RTV
A város egészségügyi intézményei megteltek, az utóbbi 3-4 hétben egyre több koronavírus-fertőzött beteget vesznek nyilvántartásba.
Pannon RTV

A Vajdasági Klinika Központ 4 épületben 5 intenzív egység fogadja a fertőzötteket, Péterváradon pedig a katonakórház került be a Covid-rendszerbe. Az újvidékiek nagy része betartja az előírt intézkedéseket, az új igazolt fertőzöttek száma azonban egyelőre nem csökken.

Az emberek többsége betartja az egészségügyi előírásokat. Amikor utcára lépnek, és nem tartható meg a másfél méteres távolság, felhelyezik a maszkot. Beltérben, sorban álláskor is maszkot viselnek.

Még az autókban is sokan hordják a védőmaszkot. A tömegközlekedési eszközökön szinte kivétel nélkül mindenki betartja az előírt intézkedéseket. Tomka Mikaelija elmondta: „Az elmúlt időszakban úgy vettem észre, hogy az emberek betartják az előírásokat. Az elején nem volt ez így, akkor még mindenki össze volt zavarodva. Tudjuk milyen volt a helyzet. Van vírus, nincs vírus. Az emberek már nem tudják, hogy mit gondoljanak, mit csináljanak.”

Pannon RTV

A kávézók belterei szinte teljesen üresek voltak szombaton dél körül. A kerthelyiségekben a vendégek betartják az óvintézkedéseket. Nincs ez másként a parkokban és a rakparton sem. Nađa Vukovski elmondta: „A múlt hét végéig a klubok még dolgoztak. Ünnepeltek 18. születésnapokat, és így tovább. Most inkább azt veszem észre, hogy a polgárok, a kortársaim is maszkot viselnek és betartják az óvintézkedéseket.”

Pannon RTV

A péterváradi katonakórházat Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter és Miloš Vučević, Újvidék polgármestere is meglátogatta szombaton. A kórház jelenleg 17 pácienst lát el.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Mint város, igyekeztünk partnerekké válni, hogy a legszükségesebb dolgokat biztosítani tudjuk a betegek számára. Folytatjuk, közösen dolgozunk azon, hogy irányításunk alá vonjuk a járványhelyzetet Újvidéken. Ez nem egyszerű, meglehetősen bonyolult, nagyobb fegyelmet kíván minden lakosoktól.”

FoNet/MOD

Amennyiben nem tartjuk be az előírásokat, komoly gondok lehetnek - figyelmeztetett a polgármester. A szerb védelmi miniszter szintén felhívta a polgárok figyelmét arra, hogy csakis mi magunk vethetünk véget a fertőzés terjedésének.

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia: „Mindent megteszünk, amit a válságstáb tőlünk kér. Elegendő helyet fogunk biztosítani. Az orvosok, nővérek is többet fognak dolgozni, fel fogják áldozni magukat és a családjukat is, de mindez nem lesz elég, ha mi nem értjük meg azt, hogy mi vagyunk azok, akik megállíthatjuk a koronavírust, és hogy mi vagyunk azok, akik a fertőzés terjedését megállíthatjuk. Nem az orvosok, nem a kórházak, nem az intézmények, hanem csakis mi magunk.”

Pannon RTV

Hiába figyelmeztettük a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az intézkedéseket, hogy ne kerüljünk abba a helyzetbe, amelyben most vagyunk - ezt mondta Zoran Gojković, amikor közölte, hogy tele vannak az egészségügyi intézmények Újvidéken. A tartományi egészségügyi titkár szerint ismét szigorúbb intézkedéseket kell bevezetni annak érdekében, hogy javuljon a helyzet.

Újvidék
regisztrál
fertőzött
koronavírus
járvány

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű