Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd/Illusztráció

Nem drágul a távfűtés Óbecsén

2021-01-13
14:20
2021-01-13
17:32
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei közvállalatok idei munkaprogramjai és pénzügyi tervei szerepeltek a Községi Képviselő-testület mai ülésén. A Toplana, a Komunalac és a Vodokanal programjait vita nélkül fogadták el a képviselők.
Pannon RTV/Rácz László

Rekordrövidségű ülést tartott Óbecsén a Községi Képviselő-testület, a napirenden lévő nyolc pontot mindössze 15 perc alatt szavazták meg. A közvállalatok idei munkaprogramjai és pénzügyi tervei vita nélkül kerültek elfogadásra. Az alig több mint ezer ügyféllel rendelkező Toplana Közvállalat az idei évben 15,3 millió dinárt kap a községi költségvetésből.

Dejan Vuković, igazgató, Toplana Közvállalat, Óbecse: „A 2021-es évben a legfontosabb beruházásunk a Csuka Zoltán utcán át vezető távfőhálózat felújításának a folytatása annak érdekében, hogy minél jobb és folyamatos szolgáltatást tudjunk biztosítani a SKOJ hét titkára lakótelepnek. Itt van a rendőrállomás is, tehát ezen a vezetéken fontos felhasználóink vannak. A polgároknak azt is szeretném megüzenni, hogy a Toplana nem fog árat emelni.”

Pannon RTV/Rácz László

Az idei évben a községben folytatódik a csatornahálózat bővítése. A tervek szerint belátható időn belül minden utcában megépül a szennyvízrendszer, de a polgárokat arra is rá kell majd bírni, hogy használják is a hálózati rendszert. Az eddigi tapasztalatok e tekintetben nem túl biztatóak.

Zoran Grbić, igazgató, Vodokanal Közvállalat, Óbecse: „Sajnos azt kell mondanom, hogy nem igazán csatlakoztak a megépült hálózatra, továbbra is inkább az emésztőgödröket használják. Elutasítóak a hálózattal szemben, de én azon vagyok az önkormányzattal folytatott beszélgetések során, hogy szülessen egy olyan határozat, miszerint azokban az utcákban, ahol van csatorna, a polgároknak legyen kötelező a rácsatlakozás.”

Az ülésen a Komunalac Közvállalat munkaprogramját és pénzügyi tervét is elfogadták a képviselők.

Toplana
Komunalac
Vodokanal
közvállalat
Óbecse
KKT
Községi Képviselő-testület
ülés

Most

17:11, Frissítve: 17:19

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord Magyarországon

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Népszerű