Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem fogynak a migránsok Magyarkanizsán

2019-12-16
13:54
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is naponta találkozni migránsokkal Magyarkanizsa központjában.

Egy kisebb tömeg várakozott ma a helyi buszmegállóban, elmondásuk szerint többségük Szíriából érkezett és Németországba tart a családjához, barátokhoz. Elmondták, hogy a helyiek elutasítóak velük szemben, sem a boltokba, sem a hotelekbe és még az autóbuszokra sem engedik fel őket. Lackó Róbert magyarkanizsai migránsüggyel megbízott koordinátor elmondta, hogy annyit tudnak tenni a polgárok biztonsága érdekében, hogy növelték a rendőrség jelenlétét a község érintett településein. A helyi vasútállomás is a migránsok gyülekezőpontjává vált az elmúlt időszakban, Lackó Róbert ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az épület az állami vasút tulajdonában van. Felkérték az illetékeseket, hogy zárják le és megfelelően fertőtlenítsék az épületet. A Magyarkanizsán és környékén tartózkodó migránsok leginkább elhagyott házakban húzzák meg magukat éjszakára. Többen közülük a Tiszán keresztül próbál átjutni az Európai Unió területére. Az elmúlt időszakban egyébként többször is szállítottak el migránsokat Vajdaság területéről és a dél-szerbiai Presevóban levő migránstáborban helyzeték el őket.

migráns
Magyarkanizsa
Szíria
Németország

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.