Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A nemzeti összetartozást ünnepelték Tóthfaluban

2023.06.04
13:35
2023.06.04
16:50
Forrás
Pannon RTV
A kegyelet virágainak elhelyezésével emlékeztek az 1920-as trianoni eseményekre Tóthfaluban, és ünnepi műsort szerveztek a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

A helyi közösség és a helyi civil szervezetek közösen tartottak megemlékezést a Turul emlékmű előtt, ahol a testvértelepülések, egyesületek és a helyi közösség tagjai is elhelyezték a koszorúkat.

Faragó Zoltán, szervező: „Próbálták eltitkolni, kitörölni a kollektív emlékezetből, de aztán szerencsére jöttek a változások, más idők vannak már, és meg lehet emlékezni a régi dolgokról, és ez is a mi történelmi részünk, amiről meg kell emlékezni. Ne menjen feledésbe, hiszen akinek nincs múltja, nem érti a jelenét és jövője se lesz neki. Ezért tartjuk mi nagyon fontosnak, hogy minden évben megemlékezzünk a nemzeti összetartozás napjáról, mert mi is összetartozunk az anyaországgal, hiába van itt a határ."

nemzeti összetartozás napja
Faragó Zoltán
Tóthfalu

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű