Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nemzetközi Karnevál Pancsován

2021.07.04
11:51
2021.07.04
17:36
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos programot kísérő rendezvények tették teljessé.

Szerényebb körülmények között ugyan, de 19. alkalommal is megtartották a Nemzetközi Karnevált Pancsován. A Pancsova Barátai Egyesület eseménye évek óta az Európai Karneváli Városok Szövetségének tagja.

A Nemzetközi Karnevál Pancsova egyik leglátványosabb rendezvénye. A kétnapos programot kísérő rendezvények tették teljessé. Ilyen volt például a hagyományos ételek és borok kirakodóvására is, amelyen számos civilszervezet, egyesület, borász kínálta portékáját. Bréti Rozália a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületet képviselte.

"Nagyon sokan vannak, meg vagyunk elégedve. Van aki nincs, de hát így van ez."

Karneváli csoportok érkeztek a rendezvényre egyebek között Szlovéniából, Észak-Macedóniából, Montenegróból és Szerbia különböző városaiból. Hinko Šoštarić: "Nagyon örülünk, mert nálunk az idei karneválok nem voltak sikeresek, így tehát ez az első alkalmunk, hogy társaloghatunk barátainkkal, a karneválosokkal. Valahogy sikerült a koronavírus ellenére is eljönni önökhöz, Pancsovára. Nagyon jól érezzük magunkat, hogy részt vehetünk ezen a karneválon."

Zorana Vladu, a szervező Pancsova Barátai Egyesület elnöke elmondta, nehéz volt megszervezni egy ilyen nagyszabású rendezvényt, ennek ellenére a tervezett program nagy részét valóra váltották.

"Az idén megünnepeltük – és itt volt Malajzia nagykövete is a karneválon – megünnepeltük a tizenöt éves együttműködést a nagykövetséggel és a csoporttal – Malajzia művelődési egyesületének csoportjával, és ebből az alkalomból az Európai Karneváli Városok Szövetségének illetékesei érmet és elismerést adományoztak Malajzia nagykövetének."

A karneváli felvonulást követően az újvidéki résztvevők brazil táncokkal léptek színpadra, majd Haris Džinović koncertjét élvezhette a közönség.

karnevál
tánc
program
Pancsova
fellépők

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű