Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nők a közéletben

2022.03.22
08:55
2022.03.22
16:02
Forrás
Pannon RTV
A nők politikai szerepvállalásáról beszélt Kovács Elvira képviselőjelölt Óbecsén.

Nők a közéletben címmel szervezett beszélgetést tegnap este a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei Női Fóruma az óbecsei Than Emlékházban. A nők politikai szerepvállalásáról Kovács Elvira képviselőjelölt szólt, aki 2007 óta vesz részt a szerb parlament munkájában.

Akkor még a nők aránya 20 százalék alatt volt, ma már minden öt jelöltből kettőnek nőnek kell lennie, tehát ez az arány megduplázódott.

A Vajdasági Magyar Szövetség listáján most a 250 jelölt közül 115 nő, ami több mint a törvényben előírt minimum, ráadásul az első 10 jelölt között 5 nő szerepel.

Pannon RTV

Kovács Elvira a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselőjelöltje:

"Szerintem bátrak a nők és akarnak dolgozni, és most, amikor megadatott a lehetőség, hogy labdába rúghatnak, megtalálhatók. Az egyetlen probléma, hogy egy picit szerényebbek általában, az önbizalomerősítésen többet kell dolgozni. A férfiak bátran vállalnak olyan feladatot is, amelyre nem születtek, úgy vannak vele, hogy hozzászoknak vagy egyszerűen a nyakkendő nekik jár, a nők viszont először gyakorolni szeretnének, tanulni, keresnek mentort és aztán vállalnak komoly tisztséget, de jó, mert mi azt tapasztaljuk a Női Fórumban, hogy nagyon szívesen járnak képzésekre, szeretnek saját magukon dolgozni, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nem nehéz már megtalálni ezeket a nőket."

Óbecse
nők
közélet
Kovács Elvira

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.