Ugrás a tartalomra

Nőnapi fórum Adán

2020.03.07
20:52
2020.03.07
21:01
Forrás
Pannon RTV
A mezőgazdaságban sikeres nőket mutatta be az idei nőnapi fórum Adán. Az eseményt a Pro Communitas Civil Szervezet rendezte meg.

Négy, a Tisza-mentén élő, a mezőgazdaság valamely területén sikeres nőt mutatott be az idei nőnapi fórum Adán. Ennek egyik résztvevője volt a helyi Csincsik Edit is, aki falusi turizmussal foglalkozik. Elmondta: „Szerintem mindenképpen bele kell vágni, mindenkinek van erre lehetősége, és arra figyelmeztetnék mindenkit, hogy először csak kicsiben, más biztos bevétel mellett, és utána, mikor már úgy érzi, hogy az stabil, csak akkor szabad igazán nekiindulni.”

Kecskés Mónika, magyarkanizsai biotermelő szerint - nemtől függetlenül - ha valaki szereti a természetet, az állatokat, akkor valójában nem nehéz a mezőgazdaságban elhelyezkedni. Kiemelte: A nőknek is ugyanúgy helye van a mezőgazdaságban, mint tulajdonképpen bármely másik munkahelyen. Az köztudott, hogy egy mezőgazdasági vállalkozást egyedül nagyon nehéz véghez vinni. Tehát gyakorlatilag legjobb ha a család csinálja, és hát abban a férfiak mellett a nőknek is fontos szerep jut.

Az adai Pro Communitas Civil Szervezet idén a környékben élő sikeres nőket szerette volna bemutatni, akik közül számos él Vajdaságban is – mondta el Világos Tibor, a szervezet alelnöke. Hozzáfűzte:Szeretnénk reklámot, helyet adni a női vállalkozásoknak, azon belül is a mezőgazdaságnak, és valahogy megszólítani a helyi, vajdasági közösséget, a közösségben élő hölgyeket, de nemcsak a hölgyeket, hanem a férfiakat is, hogy érdemes itt belefogni akármilyen vállalkozásba, és abban sikeresnek lenni.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevője volt mások mellett Dupák Erika Csókáról, aki fóliasátras zöldségtermesztéssel foglalkozik. A fórum végén szerény ajándékkal készültek a szervezők, a résztvevő hölgyek számára.

nőnap
fórum
mezőgazdaság
sikeres
Pro Communitas Civil Szervezet
Csincsik Edit
Kecskés Mónika
Világos Tibor

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.