Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Növekvő oltakozási kedv az adaiak körében

2021.04.15
11:20
2021.04.15
17:35
Forrás
Pannon RTV
Naponta több mint kétszázan veszik fel a koronavírus elleni védőoltást. Gördülékenyen zajlik a vakcináció az adai egészségházban lévő oltópontokon.

Felelősségteljes döntést hozva egyre többen jelentkeznek a vakcina felvételére Adán, így tömegesnek nevezhető az oltakozási kedv. Időpontokra hívják az euprava oldalon és a telefonon jelentkező községbeli polgárokat.

Horváth Julianna: „A Pfizer vakcinát vesszük fel édesanyámmal, akit nem régen műtöttek. Úgy gondoljuk, hogy talán így meg tudjuk menteni egymást, hogy ne legyen bajunk, talán így túléljük ezt az egészet.”

Pannon RTV

Annak ellenére, hogy még most is az idősebb korosztály az, aki leginkább él a védőoltás felvételének lehetőségével, az oltási korhatár csökkenése megsokszorozta az érdeklődést.

Tormás Zélity Hajnalka: „Most a fiamat hoztam az első Pfizerre, én pedig délelőtt vettem fel a Pfizer második adagját. Végül így döntöttünk, hogy mégiscsak mindannyian felvesszük, most már a család be van oltva.”

Pannon RTV

Adán jelenleg négy fajta vakcinával történik az oltás, legtöbben a Sinopharm vakcináját kapják.

Dr. Balog András, igazgató, Egészségház, Ada: „Eddig 3006 első dózisú vakcinát adtunk be, valamint 2016 második dózist, tehát valójában 2016 adai polgár van kompletten beoltva, és 990 várja a revakcinát”

Ada községben a járványhelyzet jelenleg nem túl kedvező. Ahogyan az igazgatótól megtudtuk, az elmúlt napokban napi három esettel nőtt a diagnosztizált megbetegedések száma, így jelenleg 225 aktív, regisztrált covid-fertőzött személyt jegyeznek a községben.

Ada
koronavírus elleni védőoltás
Pfizer/BioNTech
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer-féle vakcina
Sinopharm
egészségház

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.