Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Növelik a közbiztonságot Magyarkanizsán

2020-08-28
15:02
2020-08-28
18:08
Forrás
Pannon RTV
13 térfigyelő kamerát szereltek fel Magyarkanizsán. Ebből hármat az úgynevezett Gödröknél lévő játszótérre helyeztek ki, amelyek az egész területről 24 órában felvételt készítenek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ugyanilyen rendszerrel bővült a Népkert is. Az önkormányzat illetékeseinek tervei szerint a községhez tartozó más településeken is a jövőben ilyen rendszerekkel szeretnék növelni a közbiztonságot, és elejét venni a rongálásoknak.

A kamerarendszer kiépítésére a játszótér környékén azért volt szükség, mert a helyiek többször is bejelentést tettek, hogy a játszóteret nem rendeltetésszerűen használták a fiatalok, emellett pedig folyamatos volt a rongálás is.

Hugyec Anikó, Magyarkanizsa: „A lányommal, amikor ő kisebb volt, akkor mi szinte az egész napot itt töltöttük, amikor még új volt a játszótér. Most már eléggé leamortizálták a fiatalok, így mi már nem is igazán járunk ki, mert nincs játékszer, ahol ők tudjanak játszani.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A játszóelemek megőrzése mellett a közbiztonságot is javítanák a kamerarendszerrel a településen. Torma Varga Csaba, a kivitelező cég koordinátora elmondta, egy nap alatt felszerelik a kamerákat mindenhova és 24 órában megfigyelhető lesz a adott terület.

Torma Varga Csaba, a kivitelező cég koordinátora: „A videomegfigyelő rendszerünk 2 megapixeles IP-kamerákból fog állni. 110 fok szélességben látnak és 60-70 méter látótávolságuk van nappal, éjszaka koromsötétben ellátnak 20-30 méterig is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kamerák mellett a játszótér új világítótesteket is kapni fog, magát a játszóelemeket pedig felújítják a közeljövőben.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nagyon bízom benne, hogy ez egy kicsit visszafogja majd azokat a rongálókat, akik időről időre megrongálják ezt a játszóteret. Természetesen maga a koncepció nem az, hogy elrettentsük innen a fiatalokat, hanem az, hogy egy olyan mederbe tereljük a viselkedésüket, ami úgy gondolom, hogy teljesen normális és teljesen elvárható a fiataloktól is, hogy ha már közterületen szórakoznak, vagy közterületen vannak például hétvégenként.”

Magyarkanizsa önkormányzata a kamerarendszer kiépítésére több mint 3 millió dináros összeget szánt, ami nem csak a Tisza-parti települést érinti, hanem a községhez tartozó más helyi közösségeket is.

kamera
térfigyelő
Magyarkanizsa
játszótér
rongálás
közbiztonság

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.