Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Növelik a közbiztonságot Magyarkanizsán

2020.08.28
15:02
2020.08.28
18:08
Forrás
Pannon RTV
13 térfigyelő kamerát szereltek fel Magyarkanizsán. Ebből hármat az úgynevezett Gödröknél lévő játszótérre helyeztek ki, amelyek az egész területről 24 órában felvételt készítenek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ugyanilyen rendszerrel bővült a Népkert is. Az önkormányzat illetékeseinek tervei szerint a községhez tartozó más településeken is a jövőben ilyen rendszerekkel szeretnék növelni a közbiztonságot, és elejét venni a rongálásoknak.

A kamerarendszer kiépítésére a játszótér környékén azért volt szükség, mert a helyiek többször is bejelentést tettek, hogy a játszóteret nem rendeltetésszerűen használták a fiatalok, emellett pedig folyamatos volt a rongálás is.

Hugyec Anikó, Magyarkanizsa: „A lányommal, amikor ő kisebb volt, akkor mi szinte az egész napot itt töltöttük, amikor még új volt a játszótér. Most már eléggé leamortizálták a fiatalok, így mi már nem is igazán járunk ki, mert nincs játékszer, ahol ők tudjanak játszani.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A játszóelemek megőrzése mellett a közbiztonságot is javítanák a kamerarendszerrel a településen. Torma Varga Csaba, a kivitelező cég koordinátora elmondta, egy nap alatt felszerelik a kamerákat mindenhova és 24 órában megfigyelhető lesz a adott terület.

Torma Varga Csaba, a kivitelező cég koordinátora: „A videomegfigyelő rendszerünk 2 megapixeles IP-kamerákból fog állni. 110 fok szélességben látnak és 60-70 méter látótávolságuk van nappal, éjszaka koromsötétben ellátnak 20-30 méterig is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kamerák mellett a játszótér új világítótesteket is kapni fog, magát a játszóelemeket pedig felújítják a közeljövőben.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nagyon bízom benne, hogy ez egy kicsit visszafogja majd azokat a rongálókat, akik időről időre megrongálják ezt a játszóteret. Természetesen maga a koncepció nem az, hogy elrettentsük innen a fiatalokat, hanem az, hogy egy olyan mederbe tereljük a viselkedésüket, ami úgy gondolom, hogy teljesen normális és teljesen elvárható a fiataloktól is, hogy ha már közterületen szórakoznak, vagy közterületen vannak például hétvégenként.”

Magyarkanizsa önkormányzata a kamerarendszer kiépítésére több mint 3 millió dináros összeget szánt, ami nem csak a Tisza-parti települést érinti, hanem a községhez tartozó más helyi közösségeket is.

kamera
térfigyelő
Magyarkanizsa
játszótér
rongálás
közbiztonság

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.