Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyílászárók, kazánok cseréje, hőpumpák, napkollektorok beszerelése Topolyán

2022.10.27
17:30
2022.10.27
20:20
Forrás
Pannon RTV
Több mint 160 háztartás jelentkezett Topolya község energiahatékonysági pályázatára. A 74 nyertes képviselőjével ma írta alá a szerződéseket Topolya polgármestere, Szatmári Adrián és a kivitelező cégek.
Pannon RTV

Nyílászárók cseréjére 46-an, fűtésrendszerek fejlesztésére 28-an kapnak támogatást.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Topolya község az idei évben az energiahatékonysági programra 6 millió dinárt irányzott elő a községi költségvetésből, és sikeresen pályáztunk a bányaügyi és energetikai minisztériumnál, további 6 millió dinárt irányzott elő a minisztérium erre a célra, így a támogatás összértéke 12 millió dinár. Az első körben nyílászárók cseréjére, hőpumpák beszerelésére, kazánok cseréjére és napkollektorok beszerelésére írtuk ki a pályázatot. Erre a célra összesen 9,5 millió dinárt irányoztunk elő. A második körben majd a napelemek beszerelésére fogjuk kiírni a pályázatot, amik a villanyáram fejlesztésére szolgálnak. Erre 2,5 millió dinárt irányoztunk elő, és még várjuk a minisztérium jóváhagyását.”

Szatmári Adrián
Topolya
energiahatékonyság

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.