Ugrás a tartalomra
Wikipedia/Goldfinger

Nyílt levelet írt Danilo Kiš özvegye

2019-06-24
16:01
2020-02-10
19:10
Forrás
Danas, novaekonomija.rs
Danilo Kiš özvegye a napokban felszólította a szabadkai városvezetést, hogy vonják vissza a döntést, miszerint az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoznak.

A város polgármesterének címzett nyílt levelében Mirjana Miočinović teatrológus Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének azt írja, hogy ő és a Városi Képviselő-testület összeegyeztethetetlen ellentéte mindannak, amit Danilo Kiš munkásságával és életével képviselt. A Danas írása szerint az író özvegye azt is írta, ha nem tartják tiszteletben a kérését, akkor bírósághoz fordul, mivel ő Danilo Kiš munkásságának örököse.

A novaekonomija.rs oldal szerint több mint 160 közéleti személy is tiltakozott amiatt, hogy Szabadka vezetői posztumusz jelölték díszpolgári címre a város szülöttét.

Szabadka Város Képviselő-testülete június 18-án döntött arról, hogy az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoz.

Danilo Kiš
özvegye
nyílt levél
városvezetés
díszpolgár
Bogdan Laban
Szabadka

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű