Ugrás a tartalomra
Wikipedia/Goldfinger

Nyílt levelet írt Danilo Kiš özvegye

2019-06-24
16:01
2019-06-24
16:11
Forrás
Danas, novaekonomija.rs
Danilo Kiš özvegye a napokban felszólította a szabadkai városvezetést, hogy vonják vissza a döntést, miszerint az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoznak.

A város polgármesterének címzett nyílt levelében Mirjana Miočinović teatrológus Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének azt írja, hogy ő és a Városi Képviselő-testület összeegyeztethetetlen ellentéte mindannak, amit Danilo Kiš munkásságával és életével képviselt. A Danas írása szerint az író özvegye azt is írta, ha nem tartják tiszteletben a kérését, akkor bírósághoz fordul, mivel ő Danilo Kiš munkásságának örököse.

A novaekonomija.rs oldal szerint több mint 160 közéleti személy is tiltakozott amiatt, hogy Szabadka vezetői posztumusz jelölték díszpolgári címre a város szülöttét.

Szabadka Város Képviselő-testülete június 18-án döntött arról, hogy az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoz.

Danilo Kiš
özvegye
nyílt levél
Szabadka
városvezetés
díszpolgár
Bogdan Laban

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű