Ugrás a tartalomra
Wikipedia/Goldfinger

Nyílt levelet írt Danilo Kiš özvegye

2019-06-24
16:01
2019-06-24
16:11
Forrás
Danas, novaekonomija.rs
Danilo Kiš özvegye a napokban felszólította a szabadkai városvezetést, hogy vonják vissza a döntést, miszerint az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoznak.

A város polgármesterének címzett nyílt levelében Mirjana Miočinović teatrológus Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének azt írja, hogy ő és a Városi Képviselő-testület összeegyeztethetetlen ellentéte mindannak, amit Danilo Kiš munkásságával és életével képviselt. A Danas írása szerint az író özvegye azt is írta, ha nem tartják tiszteletben a kérését, akkor bírósághoz fordul, mivel ő Danilo Kiš munkásságának örököse.

A novaekonomija.rs oldal szerint több mint 160 közéleti személy is tiltakozott amiatt, hogy Szabadka vezetői posztumusz jelölték díszpolgári címre a város szülöttét.

Szabadka Város Képviselő-testülete június 18-án döntött arról, hogy az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoz.

Danilo Kiš
özvegye
nyílt levél
Szabadka
városvezetés
díszpolgár
Bogdan Laban

Most

11:42, Frissítve: 11:50

Imola - Gyermekopera

Az Imola gyermekopera egy olyan projekt, melyet Szabadka kulturális örökségének ápolására és a Kisbajmokban található szélmalom 150 éves évfordulójának megünneplésére dolgoztak ki.
11:02, Frissítve: 11:19

Kishegyesen kezdte a tájolást a Tanyaszínház

Elkezdődött az echós színház turnéja. A premier előtt idén két helyszínen is látható az Y-elágazás, a Tanyaszínház ősbemutatója. A huszonöt tájolási helyszín közül szerdán az elsőt kipipálták.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.