Ugrás a tartalomra
Wikipedia/Goldfinger

Nyílt levelet írt Danilo Kiš özvegye

2019-06-24
16:01
2019-06-24
16:11
Forrás
Danas, novaekonomija.rs
Danilo Kiš özvegye a napokban felszólította a szabadkai városvezetést, hogy vonják vissza a döntést, miszerint az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoznak.

A város polgármesterének címzett nyílt levelében Mirjana Miočinović teatrológus Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének azt írja, hogy ő és a Városi Képviselő-testület összeegyeztethetetlen ellentéte mindannak, amit Danilo Kiš munkásságával és életével képviselt. A Danas írása szerint az író özvegye azt is írta, ha nem tartják tiszteletben a kérését, akkor bírósághoz fordul, mivel ő Danilo Kiš munkásságának örököse.

A novaekonomija.rs oldal szerint több mint 160 közéleti személy is tiltakozott amiatt, hogy Szabadka vezetői posztumusz jelölték díszpolgári címre a város szülöttét.

Szabadka Város Képviselő-testülete június 18-án döntött arról, hogy az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoz.

Danilo Kiš
özvegye
nyílt levél
Szabadka
városvezetés
díszpolgár
Bogdan Laban

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.