Ugrás a tartalomra
Wikipedia/Goldfinger

Nyílt levelet írt Danilo Kiš özvegye

2019-06-24
16:01
2019-06-24
16:11
Forrás
Danas, novaekonomija.rs
Danilo Kiš özvegye a napokban felszólította a szabadkai városvezetést, hogy vonják vissza a döntést, miszerint az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoznak.

A város polgármesterének címzett nyílt levelében Mirjana Miočinović teatrológus Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének azt írja, hogy ő és a Városi Képviselő-testület összeegyeztethetetlen ellentéte mindannak, amit Danilo Kiš munkásságával és életével képviselt. A Danas írása szerint az író özvegye azt is írta, ha nem tartják tiszteletben a kérését, akkor bírósághoz fordul, mivel ő Danilo Kiš munkásságának örököse.

A novaekonomija.rs oldal szerint több mint 160 közéleti személy is tiltakozott amiatt, hogy Szabadka vezetői posztumusz jelölték díszpolgári címre a város szülöttét.

Szabadka Város Képviselő-testülete június 18-án döntött arról, hogy az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoz.

Danilo Kiš
özvegye
nyílt levél
Szabadka
városvezetés
díszpolgár
Bogdan Laban

Most

20:28, Frissítve: 20:41

Klímatüntetőket vettek őrizetbe

Prágában néhány aktivistát szemtanúk szerint végigvonszoltak a köztéren. Több klímatüntetőt pedig őrizetbe vett a brüsszeli rendőrség szombaton.
17:48, Frissítve: 18:02

Futók lepték el Újvidék utcáit

A tartományi székvárosban ma 27-ik alkalommal szervezték meg a már hagyományosnak számító Újvidéki Maratont. A rendezvényen idén a belügyminisztérium és a katonaság munkatársai is részt vettek.

Népszerű