Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Okostelefon-kezelő tanfolyamot tartottak az idősebbeknek Magyarkanizsán

2022.03.06
12:40
2022.03.06
17:17
Forrás
Pannon RTV
Az idősebb generációk okostelefon kezelő tanfolyamon vehetnek részt a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, valamint a Felnőttképzők Regionális Hálózata jóvoltából, amibe mentorként néhány önkéntes is bekapcsolódott.

15 személy részvételével zajlik az idősebb korosztály okostelefonos képzése a magyarkanizsai Cnesában. Az elmúlt hónapok alatt elsajátíthatták az okostelefonok használatát és annak buktatóit is.

Táborosi Erzsébet, Magyarkanizsa: „Rájöttem arra, hogy nagyon sok mindent tudtam, de nagyon sok mindent azonban nem tudtam és amiket nem tudtam, arról tudást, tájékoztatást kaptam és azért voltam itt, ezen a tanfolyamon.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Nemrégiben Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának önkéntesei mentorként kapcsolódtak be a munkába.

Hubai Dávid, önkéntes, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája: „Ők megkapnak egy anyagot, amit előadnak nekik és aztán annak a begyakorlásában játszunk mi szerepet. Segítünk nekik abban, hogy ha elakadnak, akkor megmutatjuk nekik, hogy hol kell folytatni, vagy ha valami kérdésük van, akkor tudunk válaszolni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A képzés során igyekeztek minden felmerülő kérdésre választ adni, az okostelefon használatának szinte minden szegmensét érintették.

Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény: „Minden területen voltak hiányosságok. Tehát a telefon beállításától kezdve a telefon használatán keresztül, sok mindenre fény derült. Tulajdonképpen a 20 óra, amit együtt töltöttünk elég lett arra, hogy most már biztos és bátor felhasználói legyenek a készüléknek.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az illetékes hozzátette, hogy amennyiben ez a jó gyakorlat beválik, akkor ezt a módszertant a jövőbeni képzéseik során is alkalmazzák majd.

okostelefon
képzés
Magyarkanizsa
Felnőttképzők Regionális Hálózata
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.