Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Okostelefon-kezelő tanfolyamot tartottak az idősebbeknek Magyarkanizsán

2022.03.06
12:40
2022.03.06
17:17
Forrás
Pannon RTV
Az idősebb generációk okostelefon kezelő tanfolyamon vehetnek részt a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, valamint a Felnőttképzők Regionális Hálózata jóvoltából, amibe mentorként néhány önkéntes is bekapcsolódott.

15 személy részvételével zajlik az idősebb korosztály okostelefonos képzése a magyarkanizsai Cnesában. Az elmúlt hónapok alatt elsajátíthatták az okostelefonok használatát és annak buktatóit is.

Táborosi Erzsébet, Magyarkanizsa: „Rájöttem arra, hogy nagyon sok mindent tudtam, de nagyon sok mindent azonban nem tudtam és amiket nem tudtam, arról tudást, tájékoztatást kaptam és azért voltam itt, ezen a tanfolyamon.”

Nemrégiben Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának önkéntesei mentorként kapcsolódtak be a munkába.

Hubai Dávid, önkéntes, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája: „Ők megkapnak egy anyagot, amit előadnak nekik és aztán annak a begyakorlásában játszunk mi szerepet. Segítünk nekik abban, hogy ha elakadnak, akkor megmutatjuk nekik, hogy hol kell folytatni, vagy ha valami kérdésük van, akkor tudunk válaszolni.”

A képzés során igyekeztek minden felmerülő kérdésre választ adni, az okostelefon használatának szinte minden szegmensét érintették.

Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény: „Minden területen voltak hiányosságok. Tehát a telefon beállításától kezdve a telefon használatán keresztül, sok mindenre fény derült. Tulajdonképpen a 20 óra, amit együtt töltöttünk elég lett arra, hogy most már biztos és bátor felhasználói legyenek a készüléknek.”

Az illetékes hozzátette, hogy amennyiben ez a jó gyakorlat beválik, akkor ezt a módszertant a jövőbeni képzéseik során is alkalmazzák majd.

okostelefon
képzés
Magyarkanizsa
Felnőttképzők Regionális Hálózata
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.