Ugrás a tartalomra

Oktatási központ épül Szabadkán (videó)

2017.06.06
17:07
Vajdasági Magyar Képző, Kutató és Kulturális Központ épül Szabadkán
Vajdasági Magyar Képző, Kutató és Kulturális Központ épül Szabadkán. A munkálatokat a napokban kezdték el. A magyar kormány anyagi támogatásával és a Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával a tervek szerint októberig be is fejezik. Lezárt járdát és dolgozó munkásokat lehet látni a leendő Vajdasági Magyar Képző, Kutató és Kulturális Központ épületénél. Az évek óta üresen álló épületet a napokban kezdték el felújítani.oktatasi_kozpont_szabadka 6Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Elsősorban az anyaországi felsőoktatási intézményeknek olyan székhelye, helyszíne lesz, ahol kihelyezett képzéseket lehet lebonyolítani. A másik fontos program, amely itt meg fog valósítani a fiatalok részére közösségi tereket szeretnénk kialakítani elsősorban lenn az alagsorban, másrészt pedig az udvarban. Ugyanakkor a nemzeti tanács által vállalt kutatói tevékenységnek is helyet tudunk itt biztosítani.”alagsorban klubhelyiséget alakítanak ki a fiatalok számára, ahol pihenhetnek, szórakozhatnak. Felette tantermek kapnak helyet, ahol a képzések zajlanak majd. Elsősorban másoddiplomás képzések indulnak itt.oktatasi_kozpont_szabadka2„Egy inkluzív gyógypedagógiai képzés a szegedi egyetem illetékes karával együttműködve, másrészt, amely nagyon fontos úgy gondolom, a Pető Intézet programjának a keretében egy fejlesztő gyógypedagógiai másoddiplomaképzés, harmadrészt pedig a szabadkai szakfőiskolával közösen egyeztetve egy mechatronikai mesterképzés, amely lényegében azoknak a fiataloknak nyújt továbbtanulási lehetőséget, akii itt befejezik a szakfőiskolát és azután mesterképzésben szeretnének továbbtanulni.”oktatasi_kozpont_szabadka3A cél, hogy minél többen maradjanak Vajdaságban, itt folytassák tanulmányaikat, mindezt anyanyelvükön. Az épület rekonstruálására 400 millió forintnyi támogatást biztosított az anyaország.oktatasi_kozpont_szabadka 5
MNT
Szabadka
Hajnal Jenő
oktatási központ
Vajdasági Magyar Képző
Kutató és Kulturális Központ

Most

12:29, Frissítve: 15:31

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.