Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Oltóbusz az újvidéki egyetemi városban

2021.05.27
15:01
2021.05.27
17:06
Forrás
Pannon RTV
Egyre több fiatal oltatja be magát a koronavírus elleni vakcinával Újvidéken. Az oltóbusz immár negyedik napja az egyetemi városban van. Következő állomáshelye az újvidéki strand lesz.
Pannon RTV

Néhány nappal ezelőtt helyezték ki az egyetemi városba az újvidéki oltóbuszt. Ezzel szerették volna serkenteni a fiatalok immunizációját. Naponta nyolcvantól száz embert oltanak itt be, főként fiatalokat.

Pannon RTV

Legtöbben az oltás első dózisát veszik fel a buszban. Két vakcina közül lehet választani, a Sinopharm és a Pfizer oltóanyaga elérhető, a fiatalok általában az utóbbit választják.

Pannon RTV

Luka Ćivić, egyetemista, Šabac: „A Pfizer vakcina első dózisát vettem fel. Azért döntöttem így, mert szeretnék nyaralni az idén. Valószínűleg ez az egyetlen mód az utazásra.”

Pannon RTV

Volt, aki sokat gondolkodott azon, felvegye-e az oltást, de végül beoltatta magát.

Jelena Ilić, egyetemista, Čajetina: „Elsősorban azért oltattam be magam, hogy utazhassak, külföldre mehessek.”

Pannon RTV

A oltóbusznál egyáltalán nincs tömeg, nem kell sokat várakozni. Az egész folyamat legfeljebb harminc percet vesz igénybe.

Pannon RTV

Dr. Sanja Bogojević, általános orvos, Újvidék: „Kérünk minden fiatalt, de az idősebbeket is, hogy vegyék fel a vakcinát. Az oltás az egyetlen mód arra, hogy legyőzzük a járványt. Mindenkinek szól a felhívás, mi itt vagyunk, minden nap reggel nyolc és este nyolc óra között.”

Pannon RTV

Amennyiben valaki az oltóbuszban veszi fel a vakcina első dózisát, a következő dózisért bármelyik oltóponton jelentkezhet. Mivel az elmúlt napokban ismét emelkedett Újvidéken az újonnan beazonosított napi fertőzöttek száma, a tömeges oltási kampány továbbra is az egyetemistákat, és a fiatalabb, aktív munkaképes lakosságot célozza meg.

Újvidék
oltóbusz
koronavírus elleni védőoltás
oltás
Sinopharm
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.