Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Oltóbusz az újvidéki egyetemi városban

2021.05.27
15:01
2021.05.27
17:06
Forrás
Pannon RTV
Egyre több fiatal oltatja be magát a koronavírus elleni vakcinával Újvidéken. Az oltóbusz immár negyedik napja az egyetemi városban van. Következő állomáshelye az újvidéki strand lesz.
Pannon RTV

Néhány nappal ezelőtt helyezték ki az egyetemi városba az újvidéki oltóbuszt. Ezzel szerették volna serkenteni a fiatalok immunizációját. Naponta nyolcvantól száz embert oltanak itt be, főként fiatalokat.

Pannon RTV

Legtöbben az oltás első dózisát veszik fel a buszban. Két vakcina közül lehet választani, a Sinopharm és a Pfizer oltóanyaga elérhető, a fiatalok általában az utóbbit választják.

Pannon RTV

Luka Ćivić, egyetemista, Šabac: „A Pfizer vakcina első dózisát vettem fel. Azért döntöttem így, mert szeretnék nyaralni az idén. Valószínűleg ez az egyetlen mód az utazásra.”

Pannon RTV

Volt, aki sokat gondolkodott azon, felvegye-e az oltást, de végül beoltatta magát.

Jelena Ilić, egyetemista, Čajetina: „Elsősorban azért oltattam be magam, hogy utazhassak, külföldre mehessek.”

Pannon RTV

A oltóbusznál egyáltalán nincs tömeg, nem kell sokat várakozni. Az egész folyamat legfeljebb harminc percet vesz igénybe.

Pannon RTV

Dr. Sanja Bogojević, általános orvos, Újvidék: „Kérünk minden fiatalt, de az idősebbeket is, hogy vegyék fel a vakcinát. Az oltás az egyetlen mód arra, hogy legyőzzük a járványt. Mindenkinek szól a felhívás, mi itt vagyunk, minden nap reggel nyolc és este nyolc óra között.”

Pannon RTV

Amennyiben valaki az oltóbuszban veszi fel a vakcina első dózisát, a következő dózisért bármelyik oltóponton jelentkezhet. Mivel az elmúlt napokban ismét emelkedett Újvidéken az újonnan beazonosított napi fertőzöttek száma, a tömeges oltási kampány továbbra is az egyetemistákat, és a fiatalabb, aktív munkaképes lakosságot célozza meg.

Újvidék
oltóbusz
koronavírus elleni védőoltás
oltás
Sinopharm
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech

Most

12:55, Frissítve: 13:00

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű